Като на кино: Как една българка стана африканска принцеса

Като на кино: Как една българка стана африканска принцеса
Снимка: netinfo

Българска красавица стана африканска принцеса, след като се венча на пищна сватба за принц от Гана. Виктория Македонска пристанала на любимия си в Англия на 24 и 25 юни пред 80 гости от родните места на младоженците.

Пери Ний Сампа Отуми е принц на голямо племенно общество в африканската република, чийто крал е чичо му. Дядо му пък преди това е бил един от най-уважаваните крале в Гана. Виктория и Пери се запознали на спирка в Лондон, където българката отишла да учи.

Снимка: netinfo

Сватбата започнала с типични за България ритуали. Пери бил обръснат и облечен в народна носия. Намитал се в къща, построена през 17-и век в Кенрътбъри в Англия. Любимата му Вики също била пременена в носия, а косата ѝ - сплетена на плитка.

На Пери му се наложило да пие българска ракия на екс, за да стане ясно на всички, че държи на почерпка. След това отговарял на гатанки, с цел да се установи, че е достатъчно разсъдлив и находчив. Кумата забулила булката, а малко по-късно, отново по стара българска традиция цървулът ѝ бил скрит, за да бъде намерен от любимия ѝ. След като булката се простила с роднините си, се развило право хоро, за което ганаецът преди това репетирал дълго.

 
Публикувахте от Виктория Македонска в 29 юли 2017 г.

Втората част от сватбата продължила в Лондон. Там влюбените и гостите им се отдали на типични за Гана ритуали. Те наподобяват нашия годеж. Роднини на момчето отиват при семейството на момичето и се представят. Разбира се, носят подаръци.

След това направили договорка, разпитвайки първо булката дали иска да пристане на Пери, а след това родителите ѝ – дали я дават. Облечени в парени дрехи, традиционното за Гана кенте, влюбените си казали „да“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти