Кога ще се завърне лятото? Ето какво време ни очаква тази седмица

Предстои период със сухо, слънчево и топло време. От понеделник до сряда обаче страната ни ще остане под влияние на по-студени въздушни маси, с които ще е ветровито, а дневните температури ще се задържат в интервала 23-28 градуса, предава Николай Василковски за NOVA.

В планините над 2000 метра, в студената част на денонощието термометрите ще докосват стойности, близки до нулата. Облачността ще е предимно лека, следобедна с потенциал за незначителни превалявания тук-там в Североизтока в понеделник и на изолирани места в сряда.

От четвъртък нататък усещането за лято се завръща. Поредното затопляне, обхванало южната половина на Европа, ще достигне и Балканите. Дневните температури отново ще се върнат до нивата около и над 30 градуса, като най-топло ще е в Дунавската равнина, в Югоизтока и долината на река Струма.

► Мощна магнитна буря удари Земята: ето за какво трябва да внимавате

Около почивните дни има вероятност страната ни да бъде засегната от нестабилен студен фронт с краткотрайни, локални следобедни валежи с гръмотевици – в събота в Северозападна България, в неделя – в източните райони. Нахлуването на по-хладен въздух обаче, няма да понижи осезаемо дневните температури.

Седмицата от 18 до 24 юни ще е типично лятна и гореща с преобладаващо слънчево време, без валежи и високи температури. Ако текущите прогнози се запазят, в традиционно топлите райони у нас ще измерим стойности на термометрите около 40 градуса.

прогноза време
Снимка: NOVA

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти