Мощна магнитна буря удари Земята: ето за какво трябва да внимавате

От ранните часове на понеделник геомагнитните смущения, засечени на територията на страната, преминаха показателите за магнитна буря. Това показват данните на Националния институт за геофизика, геодезия и география.

Метеочувствителните хора могат да усетят главозамайване, главоболие, липса на концентрация и други неразположения. По възможност е препоръчително да се пият повече течности и да се избягват дейности, в които е необходима концентрация като шофиране.

Дългосрочните прогнози допускат смущения на геомагнитното поле около 10 юли, около средата на месеца и около самия край на периода.

Как ни влияят магнитните бури

От института съобщават още, че от 02.07.2022 г. насам се наблюдават смущения на магнитното поле, достигащи на по-големи географски ширини до слаби бури. Те са резултат от интерпланетарно изхвърляне на маса от Слънцето, която частично е навлязла в Земната магнитосфера. Утре и вдругиден се очаква също магнитна буря, която ще засегне Земята. Рано сутринта днес е регистрирано и ново слънчево изригване от клас М, което е вероятно да удължи периода на по-резки колебания на магнитното поле. 

Как да противостоим на магнитните бури

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти