Какво трябва да знаем, ако работим заедно с човека, с когото излизаме

Какво трябва да знаем, ако работим заедно с човека, с когото излизаме
Снимка: Thinkstock

Росица Костадинова

Нека започна от там, че да работиш на едно място, с човека, с когото излизаш, не е най-добрата идея, определено. Не знам как го правят тези двойки – да работят заедно и въпреки това да успеят да поддържат емоционалната си и физическа връзка на ниво. Но в крайна сметка и на мен ми се е случвало. И е определено предизвикателство да го направиш.

Има няколко неща, които трябва да знаем, за да можем да работим ефективно заедно и да бъдем пълноценна двойка след работно време.

Снимка: Thinkstock

Трябва много добре да поставите границите на допустимото

Не съм ревнива. Даже ми харесва понякога жените да флиртуват с мъжа ми. Защото му имам пълно доверие в това, което прави и чувства. И двамата работим в напрегната среда, в която общуването с хора е ежеминутно.

Затова и флиртуването помага доста. Много е важно да се поставят граници, кое е ок и докъде стига толерантността ви към тези неща. И това трябва да се случи преди да се конфронтирате.

Правете разлика между личен и професионален живот

Много хора не знаеха, че излизам с част от екипа. И не разбираха, докато не ни видят някъде навън заедно. И оставаха шокирани. В крайна сметка ние сме двама служители, които си вършат работата перфектно без да се разбира, че имат връзка.

Когато сме се скарали преди да отидем на работа, не оставяхме това да навреди на отношенията ни там и на самата ни работа. Да, можете да обсъдите проблема, ако единият си тръгва от работа преди другия или в почивките ви. Но това не бива да стане достояние на екипа или на клиентите.

Снимка: Thinkstock

Не говорете за работа по време на свободното ви време заедно... освен, ако не сте като нас

За всички нормални хора веднъж, щом часовникът удари 6 часа, работата си остана на работното им място. Може би понякога говорят 10 минути за нещо, което се е случило през деня и после продължават с обичайните си занимания като двойка. Определено ви трябва време, което да не е обсебено от работата и проблеми там. Време само за вас двамата. Заслужавате го.

Има го обаче и този момент – и двамата сте работохолици и заемате важни длъжности, което само означава, че вие мислите за работа дори, когато сте си вкъщи. Ето тук идва и интересната част – и двамата си споделяме и даваме съвети как да постъпим в определена ситуация и как да ръководим екипите си. Подкрепяме се и по този начин заздравяваме връзката си.

Имало е нощи, в които сме говорили до 3 през нощта за нашите идеи за бъдещето и проблеми на работното място. Много е странно как работата ни наистина се е превърнала в голяма част от нашите животи.

Уважавайте позициите си

Няма значение дали и двамата сте на една и съща позиция или единият от вас е по-висшестоящ, винаги уважавайте професията и качествата на другия. Дори и той да е ваш мениджър, говорете с него винаги с уважение и имайте предвид, че на това място вие сте на първо и последно място колеги. Не е нужно да се държите дръпнато или студено един с друг, просто спазвайте границите.

Не е нужно да го отбягвате!

По принцип никой не се интересува от това, освен, ако не е решил да ви компрометира с това. И именно по тази причина не е нужно да го обявявате – хората в компанията се сменят и ако си вършите добре работата, всичко ще е наред. 

Снимка: Thinkstock

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти