Какво да правим този уикенд (18-20 октомври)?

уикенд
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

Циганското лято отказва да си отиде, но ако все пак имате някой свободен час в запълнения с разходки график, ето и няколко идеи, с които да съчетаете полезното с приятното.

18 октомври, петък

Ако още не сте успели да разгледате изложбата с илюстрации от Ясен Гюзелев по Жул Верн и А. С. Пушкин, все още имате тази възможност до 26 октомври. Малко преди официалното ѝ откриване, Гюзелев беше удостоен с приз за илюстрациите си към „Пътешествие до центъра на Земята“ от Жул Верн по поръчка на испанското издателство “Vicens Vives”. Лимитираните дигитални репродукции на включените в двете книги илюстрации от Ясен Гюзелев са изложени за продажба в галерия „Арте“ (ул. Бузлуджа 31), както и оригиналните илюстрации от „Пътешествие до центъра на Земята“ и няколко от оригиналите на „Дама Пика“.

Ясен Гюзелев илюстрации
Снимка: Галерия Арте / Ясен Гюзелев

В последните дни на фестивала, който среща двете ни любими изкуства – киното и литературата – не пропускайте да гледате някой от хитовите заглавия на CineLibri. Жулиет Бинош в „Двойствен живот“ и „Тази, която не съм“, „Казандзакис“ за големия гръцки писател, новия филм на режисьора Роман Полански „Офицер и шпионин“ или „Закуска на Плутон“ с хамелеона Килиън Мърфи – побързайте преди билетите да са свършили, а за пълната програма кликнете на cinelibri.com!

кино
Снимка: Cinelibri

19 октомври, събота

Паламуд, миди, стриди, супа от омар, рибни бургери, сашими, раци, октоподи – по закон уикендът трябва да започне вкусно, така че ако сте почитатели на морската храна и все още не ви е напуснало лятното настроение, вторият Бакхус Fish Fest ще глези небцето през цялата събота и неделя. Рибният фест няма да разочарова и с напитките и музикалната си програма, затова се запасете с билети от bilet.bg (5 лв. за един ден, 8 лв. за два) и се насочете към Пазар Ситняково.

риба
Снимка: ThinkStock/Guliver

Съботната вечер пък идва с нежния глас на българската музика – концертът на Белослава в Sofia Live Club идва с есенен заряд, с полъх на любов и нови музикални изненади. Певицата ще представи новите си проекти, но няма да пропусне да зарадва най-верните си почитатели и с любимите стари парчета. Вратите отварят в 21:00, а началото е в 23:00 с билет от 20 лв. от мрежата на Eventim (или срещу 25 лв. на входа).

Белослава
Снимка: Личен архив

20 октомври, неделя

И този месец традиционният Фермерски пазар се разполага в неделя на ул. Оборище, зад храм-паметника Александър Невски, за да представи познати и нови производители от цялата страна с най-доброто от продукцията им за сезона. От 11:00 до 18:00 може да напазарувате, а в програмата има също арт зона и козметика, традиции и занаяти, музика, тематични работилници за малки и големи.

фермерски пазар
Снимка: Хранкооп София

Какъв по-хубав начин за финал на уикенда от Кино в неделя? В Кино Култура (ул. Сан Стефано 22) тази седмица не пропускайте филма на режисьора Станислав Дончев „Писма от Антарктида“ с участието на Ирмена Чичикова. Началото е в 19:00, но местата са ограничени, затова побързайте да си вземете билет срещу 12 лв., който включва и чаша вино от специалната селекция на бара.

Писма от Антарктида
Снимка: Лента/NOVA

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти