Какво да правим този уикенд (1-3 ноември)?

есен уикенд
Снимка: iStock

Габриела Сахатчиева

И този уикенд сме натоварени с отговорната задача да гласуваме, но до неделя има доста време, така че ето и нашата традиционна класация с идеи как да запълним почивните дни.

1 ноември, петък

Тази вечер не пропускайте премиерата на новия албум на Станислав Сланев-Стенли – „Чужди тела“ е първият студиен проект на музиканта от 17 години насам! Албумът ще бъде представен на живо на сцената на клуб “Music Jam” (ул. Пиротска 5) заедно с някои от най-големите хитове в кариерата на Стенли, сред които „Обсебен“, „Пътят към храма“, „Да летим над града“. Вратите отварят в 20:00, началото е в 21:00, а билетите са на eventim.bg срещу 20-30лв.

стенли
Снимка: Цветан Игнатовски/Вирджиния Рекърдс

Идеята на Кинематограф.BG за Късо кино на тема изоставени места продължава и през ноември в „Клуб на пътешественика“ (ул. Сердика 19). Запазвайки традицията на всяко събитие да идва гост, имащ вътрешен за конкретната тема поглед, този път ще говори урбекс ентусиастът Светлин Маринов, който ще представи филма си, заснет в един от най-големите родни индустриални комплекси и ще разкаже за това какво прави урбекса толкова вълнуващ. Началото е в 19:30, а билети може да вземете на място срещу 7 лв. или предварително от travellersclub.bg.

кинематограф
Снимка: Кинематограф.BG

2 ноември, събота

Хелоуин може и да отмина този четвъртък, но ето че в събота партито продължава с новата реколта на Трастена – Trastena Halloween Takeover! И тази година купонът ще е във „Фабрика 126“, а организаторите обещават 3 тематични етажа, 6 зали, 5 концептуални бара, 8 диджеи зад пулта. Празникът започва в 23:00, билетите са на eventim.bg срещу 25 лв. (или 30 лв. на място), но побързайте – местата са ограничени, а условието да сте с карнавален костюм – задължително!

вино ползи
Снимка: Thinkstock

И тази година Sofia Game Night изследва и разширява понятието ни за игра: от развлекателните компютърни, настолни и ролеви игри, през електронните спортове, гейм дев индустрията и косплея до пресечната точка с изкуство, политика, образование и социален експеримент. Фестивалът е за малки и големи геймъри и включва: 4 програми (специални събития, дигитални и аналогови игри, детска програма), 32 локации (от центъра, през ж.к. Полигона и Зона Б-5 до Бояна), над 40 събития (турнири, уъркшопи, изложби, музика и много експерименти). Началото е в 16:00, а пълната програма ще откриете на goethe.de.

не се сърди човече игра
Снимка: iStock

3 ноември, неделя

Дълго проучване, посветено на гениалността на Леонардо да Винчи, ще се материализира в презентация за живота и творчеството му тази неделя в Културен център G-8. кои са митовете около личността му. Ще научим защо е гениален, какво е искал да проучи, какво е създал и какво не е успял да довърши. „Леонардо - Геният на артиста“ започва в 18:30, а билетът от 12 лв. включва и чаша вино.

Да Винчи
Снимка: Thinkstock

Вдъхновени от botanical арт темата, Cactus Lab (бул. Евлоги и Христо Георгиеви 74) започват поредица от събития, на които ще гостуват различни български брандове, а на първия Botanical Bazaar тази неделя от 14:00 ще може да се срещнете с автори, чиято страст към растенията се изразява върху текстил. Първият от тях е Beti Bones Lingerie на Бети Церовска, която е подготвила специална селекция от ръчно изработено бельо, а всички илюстрации са авторски и свързани с растенията. Вторият гост-автор е Mbroidery или Мина Иванова, която е подготвила много бродерии, всичките обвързани с темата „растенията в нашия градски живот“, бБез съмнение едно прекрасно допълнение към декора на всеки дом. Самите Cactus Lab както винаги ще се включат с различни видове лесни за отглеждане растения, кактуси и сукуленти, съдове и аксесоари за интериорно озеленяване.

кактус
Снимка: iStock

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти