Какви съкровища крие „Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула”?

книга
Снимка: Ciela

Авторката на хита „Малката книжарничка край Сена” се завръща с нов роман на български! В типичния си стил в „Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула” Ребека Рейзин разказва нова топла история, която се развива из парижките улици – история за любов, ранени сърца и скрити край Айфеловата кула антикварни съкровища.

Този път Рейзин ни среща с младата, но разочарована от любовта красавица Анук, чието разбито от долен негодник сърце често й напомня защо се е затворила в себе си, отказвайки да мечтае за щастлива, споделена любов. Затова пък Анук отдава цялото си внимание и обич на своя антикварен магазин, сгушен уютно под прочутата Айфелова кула в Париж. Анук знае историята на всеки предмет, който е придобила, и внимателно проучва хората, които искат да купят някое от безценните й съкровища.

На всичкото отгоре тя е патриот и не й се нравят случайно минаващите туристи, които искат да пазаруват от нея. Затова антиквариатът й е забранен за такива хора, тъй като французойката е твърдо решена, че няма да позволи френската история да бъде отнесена и разпиляна по далечни земи.

Един ден обаче животът на Анук се променя безвъзвратно. Не й стига, че кражби на безценни произведения на изкуството я карат да се съмнява в своя близка, пък и внезапно в живота й се поява магнетичният американец Тристан Блек, чиито тайнствено минало и силен интерес към антикварните предмети само объркват Анук допълнително. Едновременно страстно привлечена от него, но и разкъсана от подозрението, че той може да е крадецът, Анук трябва да се научи отново да се доверява и да живее истински. Дали инстинктите й ще я подлъжат, или ще я отведат до правилните отговори?

Тази история за любов, ранени сърца и антикварни съкровища насред Париж ни напомня защо трябва по-често да си позволяваме да обичаме и, докато го правим, да открием щастието.

За автора:

„Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула” е втората книга на Ребека Рейзин от поредицата, посветена на Париж. Освен добре познатия ни роман „Малката книжарничка край Сена”, който поставя началото на серията, в нея срещаме и заглавието „The Little Perfume Shop off the Champs-Élysées”. Встрани от т.нар. парижки истории, Ребека Рейзин е автор и на още няколко романа, както и на текстове, публикувани в антологии и списания.

С добре познатите ни топлина и умение да описва в детайли, пренасяйки ни мигновено на мястото на събитието, Ребека Рейзин бързо стана любимка и на българската публика. Установената още в първата книга линия с множество сърдечни персонажи, които винаги са готови да се притекат на помощ, продължава и в „Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула”, където дори срещаме някои от героите в първата книга!

книга
Снимка: Ciela

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти