Как да си върнем изгубена или открадната вещ?

Как да си върнем изгубена или открадната вещ?
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте!

Искам да се обърна към Вас с молба за помощ. Какъв "ритуал" мога да приложа, за да върна обратно при себе си вещ, за която съм почти сигурна, че е открадната от човек от обкръжението ми? Мисля ли, мисля, но мозъкът ми е напълно блокирал и не ми идва подходяща щуротия на ума.

Много ще съм Ви благодарна за някоя идея.

Здравейте,
Молбата ви ми напомня за ситуацията на една от първите ни участнички в курсовете, която от години търсеше изчезнал наследствен златен часовник. Добрата новина е, че тя го намери, но аз вече не си спомням какви щуротии точно бе правила тя...  За наша радост обаче в този подход готови рецепти не са нужни – винаги може да забъркате някаква щуротия по ваша уникална рецепта или да пробвате няколко, докато стигнете до тази, която най-добре ще промени отношението ви към ситуацията, което пък от своя страна ще я отблокира.

Сега се сещам за един случай, който ми бе разказала Ивето (Ивинела Самуилова, автор на книгите "Животът може да е чудо" и "Ако животът не е чудо", в които Алексей Бъчев е прототип на главния герой – бел.ред.). Една от участничките във фейсбук групата "Животът може да е чудо" я помолила за идея как да открие зарядното на джиесема си, което безуспешно търсела от 3 дни. Ивето я посъветвала да сложи телефона в една чинийка и да обикаля с нея жилището, като същевременно вика "Пис-пис" и с едната ръка прави онзи характерен жест, с който се примамват котки. Жената споделила, че си умирала от смях, докато го изпълнявала, но само след 10 минути зарядното се появило – и то на очевадно място, което тя твърдяла, че е проверявала преди това неколкократно.

Вие пък може да пробвате от време на време да се преструвате на предмета, който е изчезнал. Например, ако това е часовник, вие ставате часовник - започвате да цъкате като секундарника, да движите ръцете си като стрелките... тоест, с най- различни движения и звуци, наподобявате този предмет. Разигравайте този театър няколко пъти.

Важно е да отбележим, че като възможен резултат вариантите са много и не се изчерпват само до намиране на изгубената вещ. Какво имам предвид? Например: в живота ви може да се появи нещо (не е задължително да е вещ ), което да е толкова хубаво, че да забравите за изчезналото.
Или пък друга вещ, същата като изчезналата, да дойде като внезапен и неочакван подарък.

Пожелавам ви забавно вещонамиране!:-)
Алексей

PS Бих искал да използвам от възможността, за да ви поканя на промоционален практически курс "за вълшебници" в неделя, на 12.05. от 10 до 14 ч., където ще научите различни техники за ежедневно приложение в разни ситуации. За условията и записване, пишете на: simbaley@abv.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти