Как да си намериш жена през 19-ти век? Прочетете обявата, която разсмя света

Как да си намериш жена през 19-ти век? Прочетете обявата, която разсмя света
Снимка: Thinkstock

През 19-ти век не е имало приложения за бързи запознанства, не е имало и социални мрежи, но все пак хората са успявали да открият своята половинка. Тогава единственото най-близко нещо до съвременните сайтове и най-добрият шанс за ергените да срещнат своята мечтана жена, са били обявите във вестниците, които младите мъже са пускали, в търсене на съпруга.

Днес ще ви покажем какво е значело да си благонадежден ерген през 1865 година. Днес, през 2020 ни се иска да можем да се върнем назад във времето и да си вземем по един такъв ерген обратно в настоящето при нас.

Времената тогава са били доста по-простички, което значи, че и хората са имали по-прости нужди. Ако някой тогава е притежавал земя, приличен дом и агрокултури, то животът му е бил общо взето уреден. Един 18-годишен ерген от щата Мейн притежава всичко това плюс "чифт хубави зъби" - абсолютната мечта!

Той решава да пусне обява във вестника в търсене на съпруга и писмото му набра огромна популярност в последните дни, след като някой го е открил в стар архив. Прочетете целият текст на писмото му и се позабавлявайте на тогавашните ценности. Бихте ли си взели такъв съпруг?

"Аз съм на 18 години, имам страхотни зъби, вярвам в Анди Джонсън, в американския флаг и 4-ти юли. Попътувал съм доста из моя щат, почистих 18 акра земя миналата година, засадих 10 от тях напълно. Елдата ми е от най-високо качество, а овеса и картофите ми нямат равни. Притежавам 9 овце, 2-годишен бик и 2 крави. Също така имам къща и обор. Искам да се оженя. Искам да купувам хляб и масло, поли с кринолини и всякакви джунджурии за жената, с която ще прекарам целия си живот. Това е най-важното за мен, но не знам как да го постигна."

Бихме казали, че това е най-сладкото и искрено писмо, което сме прочитали напоследък!

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти