Много съм мързелива: Как да го променя?

При много хора присъства проблемът, че не инвестират свободното си време в активности, а вместо това предпочитат да лежат на дивана с пакет чипс в ръка. Когато стане време да се свърши някаква работа, се случва с цялото нежелание на света.  

Припознахте ли се в тези думи? Ако отговорът е “да”, то сте попаднали на правилното място. В тази статия ще си поговорим за това какви могат да бъдат причините за мързела ви и съответно как да се справите с проблема. 

мързел
Снимка: iStock

На първо място е добре да проверите дали нямате липса на витамини и микроелементи в организма или хормонален дисбаланс. 

В този случай препоръчваме да отидете на преглед в клиника, който ще ви помогне да разберете дали имате някакви „повреди“ в тялото. След прегледа вземете рецепта от Вашия лекар за прием на необходимите витамини и възстановяване на вътрешния ви баланс. 

Замислете се дали не страдате от хроничен стрес и умора. Няма смисъл да очаквате да свършите някакво действие, ако нямате силата да го направите. Ако при вас проблемът е този, спешно трябва да промените начина си на живот. 

мързел
Снимка: iStock

Обикновено късно ли си лягате? Променете го. Взаимодействате ли си с неприятни и токсични хора? Ограничете кръга си само до тези, които мислят позитивно и ви подкрепят. Работите ли постоянно, понякога дори през уикендите? Вземете няколко дни почивка, за да натрупате сили и да се отпуснете. 

Също така препоръчваме, за да намалите стреса и умората, да опитате нещо, което искате отдавна, но сте отлагали. Нов опит и нови знания и умения рестартират тялото. 

Ако постоянно ви мързи, то определено ви липса на енергия. Първо е добре да анализирате откъде отива (интроспекция). Второ, е добре да регулирате навиците си. Създайте си здравословен режим на сън, почивка и хранене, като също така добавете физическа активност и бързо ще усетите резултати. 

мързел
Снимка: iStock

Спрете да се обвинявате за мързела си, защото това не ви помага. Започнете да се подкрепяте, мотивирате и вдъхновявате. Повярвайте, имате повече нужда от това. Като цяло, когато се отнасяме към себе си правилно (приемаме се и се обичаме), тогава мързелът изчезва от живота ни.  

Започнете да се хвалите за нещата, които сте направили и си правете подаръци. Всички сме хора и е нормално да падаме и да ставаме. И това е нормален цикъл на живот. Важно е да има баланс. 

Най-вероятно основната причина за мързела ви е, че животът ви не ви прави щастливи, не ви удовлетворява, не ви мотивира, не усещате смисъла.  

мързел
Снимка: iStock

Затова е добре да започнете с някои малки стъпки. Ще видите, че когато не изисквате твърде много, а инвестирате в себе си, има и резултати.  

Важно е да подчертаем, че ако ви изглежда трудно да направите дори тези малки усилия за себе си, е добре да се уверите, че не сте в депресия. В такъв случай ще бъде от полза работата с професионалист.  

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти