Как да разпознаеш, че има психопат в живота ти и да успееш да се спасиш

жена тъга
Снимка: Thinkstock

В живота ни има цял спектър от морални порядки, някои хора са добри, други са лоши, а трети са някъде по средата. Психопатите, от друга страна, са съвсем различна история. Те не могат да бъдат определени като добри или лоши хора, защото не притежават морален компас. Те просто правят това, което е удобно за самите тях.

Те могат да бъдат изключително трудни за комуникация, ако влязат в живота ни по една или друга причина и още в началото не сме осъзнали, че има нещо нередно в тях. Можем да ги срещнем навсякъде и да влязат в живота ни по червен килим, отрупан с рози. Лошото е, че понякога не искат да си тръгнат, а още по-лошото е, че решим ли да ги изгоним, ставаме част от новинарската хроника....

жена тъга
Снимка: Thinkstock

Но какво точно представлява психопатът?

Преди да се научиш да се справяш с такива хора, първо трябва да разбереш какви са. Невежеството по темата определено е наш враг, а липсата на осведоменост само прави задачата ни по-трудна.

Психопатът е човек с остро антисоциално личностно разстройство. Той не изпитва емпатия и е неспособен да се привърже емоционално към някого. Обикновено психопатите са нарцистични натури, които са умели в манипулацията и не се интересуват от последствията след своите действия.

Тези хора не са просто маниаци, които размахват ножове и ходят наляво-надясно, опитвайки се да убият някого (макар и това да се случва). Много често те са работещи професионалисти, бизнесмени, хора с висок социален статус. Обикновено те са интелигентни, добре образовани, добри оратори, които имитират отлично чувствата на емпатия.

Те може да не ви наранят непременно физически, но е много вероятно да ви причинят също толкова страшен и ужасяващ психически тормоз.

Как да разпознаете тези хора и как да се справите с тях безопасно, можете да разберете ТУК >>>

Как да разпознаеш, че има психопат в живота ти и да успееш да се спасиш

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти