Специално

Как да подредим мебелите вкъщи правилно?

дом
Снимка: iStock

Как най-практично да подредим мебелите у дома и да усвоим всеки квадратен метър. Специалисти дават съвети в документалната поредица „Знаеш ли как?” по канал „Da Vinci”, който е част от EON Kids – част от ТВ платформата на EON. В днешно време повечето семейства живеят в не толкова големи жилища, така че умното подреждане на мебелите е много важно.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Всичко е въпрос на геометрия и възприятие, казват експертите. Има многобройни изобретения, които дори могат да спестят на домакинствата много средства за електричество.

Интериорният дизайнер Филип разкри техники, които заблуждават пространственото възприятие. Една от тях е ефектът на двойния аспект – той се постига лесно като в двата края на помещение има прозорци. По този начин стаята изглежда по-голяма. Вместо да подчертава ширината или дължината на правоъгълна стая, той се концентрира върху диагонала – най-дългата прав линия в помещението. Вместо мебелите да са успоредни на стените, те са под ъгъл от 30 градуса.

Плъзгащите се врати, които не заемат пространство, а се прибират плътно до стените, също създават усещането за простор в малки жилища. Окаченият таван също оптически увеличава площта. Намалявайки вертикалното, мозъкът възприема, че хоризонталното е по-просторно, обяснява експерт по зрение. Кривите линии дават дълбочина и предлага перспектива, която създава усещане за повече пространства.

Ако боядисаме в по-тъмни нюанси външните стени, това ще създаде изкуствено усещане за по-голямо помещение. Огледалата са безспорен метод за оптичното увеличаване на пространството.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти