Как да накарам мъжа ми да започне да чува какво му казвам?

Как да накарам мъжа ми да започне да чува какво му казвам?
Снимка: Thinkstock

Алексей Бъчев

Здравейте, Алексей,

Имам следния проблем – мъжът ми сякаш изобщо не ме чува. Уж ме слуша, но понякога ми се струва, че говорим на различни езици. Защо става така - вечно да сме някъде изгубени в превода и винаги по важните въпроси да излиза, че ме е разбрал погрешно?

Поздрави

* * *

Здравейте,

Сещам се един виц:

"Нощ. Жената трепери от студ.

- Мили, когато бях малка, мама винаги ме прегръщаше, когато ми беше студено – обръща се тя към съпруга си.

- Е, и? Да не искаш сега да отида да доведа майка ти? – пита неразбиращо той."

Неразбирателството е често срещан проблем във връзките. Интересното обаче е, че обикновено не става въпрос за неразбирателство на същностно ниво - в ценностите, светогледа и интересите.

Недоразуменията обикновено се случват в общуването на личностно ниво и се изразяват най-буквално в неразбиране на това, което единият се опитва да каже на другия. Темата явно представлява голям интерес за невропсихолозите и по въпроса има написани доста книги.

Причината за липсата на чуваемост от страна на мъжете обаче в някои случаи може да се окаже съвсем прозаична. Например баналният факт, че мъжете просто чуват по-добре с лявото си ухо. Тоест – на него трябва да говорите, ако искате от думите ви да има ефект.

Това, което мога да ви посъветвам, е да направите рисунка на ляв профил на мъжа си (става и снимка) и ако прецените – нарочно може да увеличите, диспропорционално, размера на ухото му. И това е всичко. Оттук нататък каквото искате да бъде чуто, кажете го на вълшебното ляво ухо.

Една участничка в курсовете бе пробвала техниката и бе останала смаяна. Не щеш ли, мъжът ѝ изведнъж започнал да я чува - да реагира и да прави неща, които тя дори още не била изричала на глас пред оригиналните му уши.

Друг алтернативен вариант е да се снабдите с „ушите на Вселената”. Аз получих такива от силикон от Ивинела Самуилова (мисля, че са купени от „ку-ку” магазин), но вие може и да си ги нарисувате. След това просто казвайте на Вселената това, което искате мъжът ви да чуе. Със сигурност тя знае как да му го предаде така, че да ви разбере.

Честит празник на дамите! Макар и със закъснение, използвам повода, за да ви подаря тази техника: „вълшебното ухо”, с надежда да ви е наистина полезна.

Забавлявайте се и не се сдържайте да я ползвате. В крайна сметка всеки мъж трябва да се научи да слуша жена си, защото, макар никой да не знае кога, все някога ще излезе права и тогава...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти