Как да изглеждаме като милионери

Как да изглеждаме като милионери
Снимка: Thinkstock

„По дрехите посрещаме, по акъла изпращаме“ е една от най-популярните български поговорки на хората, която важи с пълна сила във всяка една сфера на живота.

Външният ни вид е първото нещо, което забелязват у нас, затова ние полагаме всекидневни грижи за красотата си. Избираме с внимание дрехите и бижутата.

Практиката е доказала сентенцията, че вкусът не се купува с пари. Можеш да нямаш възможност да си купуваш само маркови дрехи, но в същото време винаги да изглеждаш стилно и добре.

И от друга страна, понякога дами, които разполагат с финанси, не умеят да подбират правилно дрехите и аксесоарите си. С две думи кичът надделява.

Вижте 10 простички съвета, с които ще се доближите до визията на милионер.

1. Тъмни джинси и изчистена блуза, придружени с някой класически елемент от гардероба ви (шапка, шал) ще ви придадат изтънчен вид. В студените дни, наметнете и късо сако в тъмен цвят.

2. Маникюрът. Избягвайте неоновите и искрящи цветове, поддържайте ноктите си къси.

3. Не носете изкуствена кожа. Няма да заблудите никой.

4. Преди да облечете или обуете нещо, уверете се, че е в добро състояние. По обувките ви няма драскотини или някъде сте закачили блузата си.

5. Парфюмът е елементът, който допълва всяка визия. Не залагайте на силни и натрапчиви аромати. Пръскайте се с мярка. Когато сте прекалили и най-хубавият парфюм се превръща в лош аромат.

6. Дами, носете перли. Перлите изразяват елегантност и стил.

7. Внимание, когато избирате дрехи с животински елемент. Има значение колко и каква е тигровата окраска по тях.

8. Обръщайте внимание на размера. Колкото и да ви харесва една блуза, не я купувайте, ако тя ви е малко тясна и подчертава несъвършената ви талия. Впитите дрехи са враг номер едно на добрия стил.

9. Избягвайте да се изтъквате с марки по дрехите и аксесоарите, които носите. В крайна сметка не е важно каква марка е портмонето ви, а какво има в него. Показността не е признак на добър вкус.

10. В ежедневието си залагайте на семпла прическа и изчистен грим, без ярки цветове и тъмни сенки. Те са подходящи за друга част на деня.

Вижте още:

Дамата в златно

Урок по стил и женственост – Кейти Пери и Кайли Миноуг

Съвети за стил и красота от Дженифър Анистън

Автор: Венелина Стоянова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти