Kaчествени филми пристигат у нас

Kaчествени филми пристигат у нас
Снимка: netinfo

Четвъртото издание на фестивала на американско независимо кино "So Independent" ще се състои в София от 24 октомври до 3 ноември.

По време на 10-дневното събитие зрителите ще могат да видят над 40 игрални, документални и късометражни филма.

Повечето заглавия са показвани и награждавани на най-авторитетните форуми на независимото кино в САЩ, но има и ленти, които все още не са показвани в САЩ или Eвропа.

Кинофестивалът е единствен по рода си в Югоизточна Европа, който представя най-новото и най-доброто, създадено от американски кинематографисти с финансиране и естетически стандарти, независими от Холивуд.Образователната програма "Со Академия" отново ще срещне водещи професионалисти от САЩ с техните колеги и фенове у нас, а съпътстващите мероприятия ще включват изложби, концерти и дискусии.

Прожекциите на филмите ще бъдат в току-що ремонтираното и обзаведено с най-съвременна апаратура филмотечно кино "Одеон", в Дома на киното, кино "Люмиер", "Евро синема" и салоните на "Синема Сити".

Основни спонсори на "So Independent" са Фондация "Америка за България" и посолството на Съединените Щати в България.

Фестивалът е включен в културния календар на София във връзка с кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г. Откриването на филмовия маратон е с лентата "Истинският Луин Дейвис" на братята Итън и Джоел Коен.

* Пълната програма на "So Independent" можете да видите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти