История за Пепеляшка в 21 век

Героите в новия сериал "Надежда за обич"
Снимка: Нова ТВ

В приказката за Пепеляшка бедното, добро и красиво момиче, потискано от своите доведени сестри и мащеха, среща своя красив принц, влюбват се от пръв поглед, преминават през леки перипетии в стил "чия е изгубената обувка", след което заживяват щастливи до края на дните си.

Как изглежда обаче историята за Пепеляшка, разказана в 21 век? Отговорите обещава да даде новият сериал по Диема Фемили "Надежда за обич", който започва на 7-ми април (21:30 ч).

Тя – Умут, е младо и красиво момиче, работи в популярен фризьорски салон и живее заедно със семейството си – майка си, доведения си баща, две доведени сестри и двама доведени братя.

Тук приликите с Пепеляшка добиват лека актуализация – двете ѝ сестри непрекъснато я ревнуват, баща ѝ взима цялата ѝ заплата, за да си купува алкохол, по-големият ѝ брат е толкова консервативен, че не ѝ позволява да излиза с момчета – тя е човекът, който стои до огнището, поддържа домакинството и с цялата си любов се грижи за по-малкия си брат и майка си. В тази враждебна семейна среда, Умут прави всичко възможно, за да не загуби надеждата си.

Докато един ден съдбата не я среща с принца – Озан (Шюкрю Йозйълдъз) - млад, красив и от богато семейство. Двамата се влюбват от пръв поглед, с което започва и историята за Пепеляшка, а ла 21 век.

В сравнение с усложненията, които настъпват тук, казусът с изгубената обувка изглежда като лесна игра. Всеки крие от семейството си за другия, заради класовите предразсъдъци, намесва се трети мъж – все пак време е и Пепеляшка да разбере що е това любовен триъгълник. Разбира се, няма да липсват и интриги, усложнения и всички сюжетни линии, които превръщат една иначе семпла история в сериал без край.

Имайки опит с приказките, развръзката надали ще изневери на класическия хепи енд. Разбира се, много вода ще изтече, докато стигнем до фразата "и заживели щастливо", но зрителите на подобни сериали си приличат с читателите на някогашните приказки... търпеливо изчакват щастливия край, защото безрезервно вярват в него.

А за Пепеляшка може да кажем само едно – ако знаеше колко сценарии ще роди нейната история, най-вероятно щеше да бъде най-богатата жена на своето време... но това е тема на друга приказка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти