Подиумът – най-прекият път до екрана

Берк Октай
Снимка: НоваТВ

Млади, красиви, на кориците на списанията или горди собственици на поне една титла за красота.

Тази комбинация се оказва повече от печеливша формула за силен старт на актьорска кариера. Оказва се дори, че въпросната тенденция се наблюдава не само в Холивуд – все по-актуална тя е и в южната ни съседка Турция.

Сред доказателствата за това са главните актьори, които ще видим съвсем скоро в два нови турски сериала. Започваме с Кенан Имирзалъоглу – първия турчин, станал Best Model of The World през 1997.

Красавецът, който нашумя с ролята си в „Езел” и когото предстои да видим в сериала „До последен дъх” по Нова, става популярен първо с кариерата си на модел и едва след това застава пред камерата.

Днес той е най-скъпо платеният актьор в Турция и успешно опровержение на съмнението, че моделите не стават за актьори. Още две такива доказателства предлага поредицата „До последен дъх” – едно от тях е главната актриса Селин Демиратар, която през 1999 година става Miss Globe в Турция и печели трето място в конкурса Miss Globe International.

Като модел започва и друга дама в сериала – Екин Тюркмен. Именно подиумът се оказва и място на първата ѝ среща с актьорството – по време на нейно участие в конкурса Best Model се среща с режисьора Осман Сънав, който я насочва към актьорската професия.

От красиви по красиви са и актьорите в премиерния турски сериал „Надежда за обич” (по Диема Фемили), където равносметката отново е в полза на модния подиум – от трима главни актьори – двама са бивши модели и манекени. 

Главната героиня Гизем Караджа е едва на 21 години, когато става втора на конкурса "Мис Турция" през 2011 година и представя страната си на "Мис Свят", където печели специалната награда за най-добър национален костюм.

Берк Октай, който в сериала се бори за любовта й, има дори още по-сериозен стаж зад гърба си – през 2003 г. той става Best Model, а днес има участия в над 100 ревюта в Париж, Милано, Токио, Дубай и Москва и е работил за марки като Армани, Прада и Джанфранко Фере.

Ако погледнем в посока Холивуд, ще видим, че закономерността модел – актьор важи дори с още по-голяма сила. Преди да станат актьори с моделство са се занимавали Елизабет Хърли, Ума Търман, Холи Бери, Камеран Диас, Моника Белучи, Шарън Стоун, Брук Шийлдс, Аштън Кътчър, Иън Сомърхолдър и много други.

Списъкът е ужасно дълъг, което ни навежда на един основен извод – почти всеки модел рано или късно става актьор. Доколко добър е въпрос на талант, но факт е, че подиумът и кориците на списанията се оказват най-прекият път до малкия и голям екран.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти