Истинските неразказани истории на Дисни принцесите

красавицата и звяра дисни
Снимка: Disney

Списъкът с принцеси на Дисни съдържа 12 имена. Красивите героини са принцеси или по произход, или благодарение на любимия си мъж, или пък заради техните заслуги.

Някои от тези чаровници имат прототипи – било то в реалния живот, легендите или приказките. Често историите на прототипите са по-вълнуващи или тъжни от живота на екранните им образи.

Днес ще ви разкрием кои са прототипите на красивите героини на хитовите анимации.

Започваме с Бел от "Красавицата и звярът". 

„Красавицата и Звярът” е написана от Габриел-Сюзан дьо Вилньоф и публикувана през 1740 г. Става известна обаче, едва след като е съкратена и преразказана от Жан-Мари Льопринс дьо Бомон през 1757. Именно върху тази версия са базирани повечето по-късни адаптации в киното, театъра и музиката. Вярва се, че главните герои в историята имат прототипи от реалния живот – семейство Педро и Катрин Гонсалвус. Мъжът страдал от рядко генетично заболяване, заради което имал обилно окосмяване по цялото тяло. Катрин не го била виждала до деня на сватбата им. И въпреки че Педро никога не се превърнал в красив принц, двойката живяла щастливо и създала седем деца.

"Смелата Ваяна" - Смелата Ваяна е изцяло измислен образ. Първоначалната идея на екипа на анимационния филм е главният герой в него да бъде Мауи. След като посещават Полинезия обаче, творците остават силно впечатлени от силата и красотата на местните жени. Научават много неща и за далечните плавания. Така се ражда образът на Ваяна. Филмът пък е изпълнен с препратки към полинезийски митове, според които островите са създадени от могъщия полубог Мауи. В легендите обаче той е слаб, млад мъж, докато анимацията го показва висок и доста едър.

Вижте останалите истории в галерията ни ТУК >>>

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти