Йога за всеки у дома по време на самоизолация (а и не само)

дом жена йога куче
Снимка: iStock

Как да продължим с любимите си занимания, с които си даваме време и грижа за себе си, когато през целия ден сме у дома? Как да запазим присъствие на духа и едновременно с това да поддържаме тялото си във форма, след като нямаме възможност да посетим спортните си тренировки или залата за йога?

Ето едно предложение директно в целта – можем да започнем своите първи стъпки в света на йога или пък да надградим уменията, които вече имаме на постелката. Възможност за това дава онлайн платформата www.omyoga.bg, където има видео класове както за абсолютно начинаещи, така и за хора с опитност. И още нещо много хубаво за всички, които искат да се погрижат за себе си у дома – можем да се насладим и на безплатни практики.

Ако пък решим да се абонираме, имаме възможност да практикуваме с 20 от най-добрите преподаватели в България. Също така можем да опитаме най-различни стилове според предпочитанията за интензивност и да изберем кой отговаря на потребностите на тялото – хатха йога, виняса флоу, ащанга, ин йога, Айенгар йога, партньорска йога, ресторативна йога, йога нидра, медитация и много други.

Снимка: Thinkstock

И въпреки че първоначално може да ни се стори необичайно да изпълняваме йога пози във виртуална обстановка, не след дълго ще започнем да се чувстваме все по-добре и все по-уверени на постелката. И най-важното – тези качества неминуемо ще ни помогнат да се справяме по-лесно и с предизвикателствата извън нея.

За тези от нас, които са абсолютно начинаещи: не е нужно да сме гъвкави, за да се насладим на движенията с йога. Преди да се запишем за езиков курс по испански например, не си казваме: "По-добре да не ходя, защото не мога да говоря испански?" Принципът важи и за йога. Независимо от избрания стил, първият клас ще е предизвикателен като за начинаещ, с тялото ще усетим как се движим по неподозирани досега начини. Накрая резултатът е очаквано добър, обещаваме.

Повече за йога класовете у дома на www.omyoga.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти