Интригуващите дестинации на Азия - II част

Бури Рам, Тайланд
Снимка: Thinkstock

Миналият път ви показахме първата част на най-свежите и атрактивни дестинации в Азия, които си заслужава да посетим през 2015 година. Това бяха Пънху (Тайван), Национален парк Читван (Непал), Пангандаран (Индонезия) и Юфуин (Япония). Текстът можете да си припомните ТУК.

Днес ще ви разкажем и за останалите 4 кътчета от света, ситуирани в източния континент:

Коорг (Кодагу), Индия

Какво представлява? Хълмист, залесен район с множество оризови и кафени плантации, разположен в югозападната част на щата Карнатака в Индия.

Защо си струва да отидем там? Коорг е едно от най-добрите места в Азия за наблюдение на диви животни - пауни, тигри, чакали, таралежи, слонове, леопарди – това са само част от дългия списък с животни в този район. Пейзажите, откриващи се от туристическите маршрути, са прекрасни и разкриват древни крепости, царски гробници, планински върхове и богата природа. Една от най-големите забележителности на района е будисткият манастир Намдролинг, в който се преподава Нингма будизъм. Любителите на кафето ще останат изненадани да разберат, че 30% от кафето на зърна се произвежда именно в този район.

Кога е най-подходящото време да отидем там? Сезонът за екскурзии по тези места е най-благоприятен от ноември до април.

Как да стигнем? Най-близкото летище или гара е на около 100 км. Най-добре е да се използва редовна автобусна линия.

Бури Рам (Buriram), Тайланд

Какво представлява? Това е една от провинциите на Тайланд с едноименния си град Бури Рам, който се намира на 400 км североизточно от Банкок.

Защо си струва да отидем там? В буквален превод Бури Рам означава „град на щастието“ или „мирен град“. Наричат още Бури Рам - „град на приказките“. Известен е с десетките вулкани, богата си култура и красивата коприна. В провинция Бури Рам при археологически разкопки са намерени ценности (над 60 пясъчни светилища), които доказват, че местността е била обитавана още през праисторическо време. Днес провинция и град Бури Рам предлагат чудесни условия за туризъм и опознаване на автентичната тайландска култура.

Кога е най-подходящото време да отидем там? От ноември до февруари обикновено климатът е приятен, а дъждовете са рядкост. През ноември се провежда регата с лодки, която събира посетители от близо и далеч.

Как да стигнем? Извършват се редовни полети от столицата Банкок.

Планината Емей, Китай

Какво представлява? Планината Емей се намира в провинция Сичуан в Китай и е включена в списъка на ЮНЕСКО за Световното наследство.

Защо си струва да отидем там? Планината е любимо място на фотографите. Безкрайни стръмни и величествени скали, древни храмове и мъгливи долини се „запечатват“ не само от професионални фотографи, но и от аматьори. Смята се, че първият будистки храм в Китай е построен именно тук преди близо 2000 години. Днес над 100 храма с различна големина привличат посетителите и поклонниците. Планината предлага чудесни условия за катерене. Има и лифтове, които отвеждат туристите до върха й. Най-посещаваните забележителности в района са Статуята на Големия Буда Лешан, пещерата Лиу Лао и морето Клауд, което е бистро и чисто като сълза.

Кога е най-подходящото време да отидем там? Най-добре е да се посети от април до октомври, въпреки, че през лятото може да стане много топло. През месец май се провежда Международен будистки фестивал, на който десетки монаси от всички точки на света се събират и почитат Буда.

Как да стигнем? С автобус или влак от Кунмин и Чънду (Chengdu).

Сокчо (Sokcho), Южна Корея

Какво представлява? Сокчо е град с население от 90 000 жители, намиращ се на 40 км от границата със Северна Корея.

Защо си струва да отидем там? Сокчо е тих и спокоен малък град, който се намира в близост до Националния парк Сеораксан. Заради разнообразната флора и фауна, паркът е обявен за биосферен резерват и е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното наследство. Крайбрежният град е добре развит туристически център. Плажовете са чисти и дълги, а водата кристално чиста и топла. Крайбрежните ресторанти предлагат в менюто си прясно уловени морски деликатеси и красива гледка към крайбрежната алея. Авантюристите могат да отидат до обсерваторията Госеонг, където ще имат възможност да наблюдават демилитаризираната зона в северната част.

Кога е най-подходящото време да отидем там? Лятото е прекрасен сезон, през който може да се разгледа паркът Сеораксан, а през октомври златната есен превръща града в пъстра палитра от цветове. Тогава се провежда и годишният културен фестивал Сеораксан.

Как да стигнем? Предлагат се удобни полети от Сеул, а за тези, които обичат приключенията, могат да използва и ферибот от Зарубино, Русия.

Независимо дали изберем активна екскурзия с маршрути за разгадаване тайните на дадената дестинация, или пасивна почивка като се излежаваме на някой скрит плаж с книга в ръка, едно е важно – да се любуваме на тези уникални мигове споделени с най-любимите за нас хора. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти