Интериорът в банята – как да го създадем уютно и хармонично

баня интериор
Снимка: iStock

Банята е единственото място за усамотение и спа у дома. Нейният добър вид, удобството и чистота трябва да са приоритет за всяко семейство и домакиня.

Колкото повече комфорт предлага, толкова повече удоволствие от използването й ще изпитвате. Често пъти прибягваме до услугите на интериорен дизайн за ремонта на жилището, а пренебрегваме тази толкова важна част от него.

Независимо от размерите, специалистите биха могли да ви консултират за всичко, което искате да поместите вътре. Дори и малкото помещение може да се сдобие с вана. Вие решавате от какво се нуждаете.

Какъв да бъде цветът

Светлите тонове винаги предразполагат за ведро настроение и уголемяват пространството. Тъмните изглеждат много стилно и красиво. Определено предразполагат към романтика. Трябва обаче да съобразите и почистването. На тъмния фаянс ще се отбележи всяка капка вода. Този недостатък може да се превърне в кошмар за всяка домакиня, която е перфекционистка. Има много удачни и модерни варианти, които да не ви заробват с ежедневно чистене.

Душът

Заложете на качествени системи за различни струи вода. Хидромасажът е изключително сполучлива процедура за намаляване на натрупалото се през деня напрежение. Не правите баня всеки ден. Постарайте се да изпълните всяка прищявка, която ще ви глези впоследствие.

баня интериор
Снимка: iStock

Вана

Тя е голям бонус, ако все пак решите да имате такава. Вярно е, че трябва повече налично време, за да се отдадете на подобен ритуал, но дори и веднъж в седмицата да я ползвате със соли и ароматни свещи, може да си създадете неповторимо изживяване.

Душ – кабина

Ако сте решили да заложите на нея, преценете добре, къде точно ще бъде поставена. Нека не ограничава движението в пространството, иначе рискувате да я ремонтирате често. Тук отново може да се сблъскате с предизвикателствата на почистването. Често пъти вратичките ни снабдяват с трудно достъпни места. А всеки знае, че влагата не прощава.

Място за съхранение

Това е важна опция, която трябва да предвидите внимателно. Разхвърляният вид не е предпоставка за приятно прекарано време. А вече установихме колко голямо значение имат за психическото отпускане водните процедури. Пространството трябва да е максимално организирано за безпрепятствено използване от всеки член на семейството. 

баня интериор
Снимка: iStock

Огледала

Без тях не може. Дори и да се дразните от запотяването им, те са неделима част от интериора в сервизното помещение. В тази връзка може да помислите за подходящо отопление и ефикасни отдушници, които няма да позволяват на влагата да се задържа дълго време. Това ще удължи живота на материалите, а и почистването ще бъде далеч
по–лесно.

И накрая, възползвайте се от миговете насаме със себе си, за да се заредите с енергия и позитивизъм за следващия ден.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти