Идват студ и сняг: Очаква ли ни зимна приказка този уикенд?

Идват студ и сняг: Очаква ли ни зимна приказка този уикенд?
Снимка: netinfo

В последните дни температурите чувствително паднаха и усещането за зима в страната се засили. В отделни планински райони вече дори наваля и първият сняг. Тази сутрин връх Ботев осъмна с покривка от 13 см, Рожен - 3 см. Сняг натрупа и на прохода "Шипка", което веднага затрудни движението в района.
 
През почивните дни зимата ще опита да нахлуе в страната, показват средносрочните модели за времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.

Средиземноморски циклон в неделя през нощта и в понеделник ще донесе превалявания и валежи от дъжд, на много места в страната, а в планините валежите ще са от сняг. Възможно е дъжд и сняг да превали на места в Северозападна България и по високите западни полета.

Още от вторник обаче, с приближаването на нов средиземноморски циклон, времето ще се затопли, по-чувствително на изток. Отново ще има превалявания от дъжд на много места, но дневните температури ще се повишат значително. Затоплянето ще усетим още във вторник, но особено в сряда, четвъртък и петък термометрите ще достигнат до 12-14 градуса.

Без съществени валежи ще се задържи времето до края на следващата седмица. След 26 ноември отново е възможно да превали, но валежите вероятно ще са от дъжд. Така ще посрещнем декември със сравнително меко за сезона време.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти