Специално

И нека бъде музика! 5 причини, поради които трябва да посетите шоу на "Бродуей"

е
Снимка: iStock

Една от най-посещаваните атракции в Ню Йорк са представленията на "Бродуей". Почитатели от цял свят се стичат, за да зърнат на живо любимите си мюзикъли и пиеси. 

Както загатва и името, "Бродуей" (в превод от английски означава "широк път") е най-дългата улица в Ню Йорк. И една от най-известните в света. Авенюто се простира на цели 29 км през Манхатън и Бронкс. Интересен факт за улицата е, че съществува още преди Америка да я има. Тогава "Бродуей" е бил просто пътека, която индианците обхождали.

Сега обаче, когато чуем  "Бродуей", в съзнанието ни изниква един точно определен участък - това е районът от 42-ра до 53-та улица - домът на американския театър. Този участък е известен като театралния район и е наричан още "големият бял път". Прозвището му произлиза от факта, че това е една от първите осветени с електричество улици в САЩ. Дори и днес яркосветещите афиши осветяват нощта съвсем в стила на Ню Йорк, който както знаем е градът, който никога не спи.

И докато разглеждахме колекцията от представления, част от разнообразните продукции на Marquee TV, от ТВ платформата на EON, се вдъхновихме да ви дадем 5 причини, поради които трябва да посетите шоу на "Бродуей" поне веднъж в живота си.

1. Изживяване на живо.

Въпреки че обичаме всичко, свързано с филмите, филмът не е шоу на живо. Шоуто на Бродуей ви предлага много по-различно изживяване. Намирайки се на сантиметри от актьорите, с цялото си сърце те ще ви отведат на едно пътешествие, изпълнено с много силни емоции и дори доза напрежение. Тези спектакли ви позволяват да изключите мозъка си за два часа и да се оставите силата на представлението да ви завладее.

е
Снимка: iStock

2. Така ще посетите и Ню Йорк.

Това е град, който кипи от култура и оживление навсякъде, където отидете. Предприемете импровизирано или планирано пътуване до Голямата ябълка и разгледайте какво може да ви предложи градът. Прекарайте деня си в пазаруване или разглеждане на забележителности като Статуята на свободата, а вечерта завършете с красив бродуейски мюзикъл или пиеса. Независимо дали сте с половинката си, със семейството си, с приятели или сами, шоуто на Бродуей е идеалното нещо, което можете да направите по време на пътуването си до Ню Йорк.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК.

3. Ще се свържете с други хора.

Една от причините, поради които хората обичат да гледат филми в киносалоните, е, че могат да преживеят изкуството с други хора. Същото преживяване ще получите и в театър "Бродуей"! В момента, в който влезете в един от многото театри като Broadhurst, Booth, Gershwin, или August Wilson, ще откриете много други хора, които са там поради същата причина като вас. Ще се смеете, ще плачете и ще аплодирате заедно с хората около вас. Няма по-хубаво чувство от това!

е
Снимка: iStock

4. Ще можете да научите повече за историята и социалните/политическите въпроси.

Всеки драматург създава шоу на Бродуей въз основа на лични преживявания, исторически моменти или общ живот. В "Хамилтън" на Лин Мануел Миранда ще научите за бащите основатели, като същевременно ще разберете въздействието на актьорския състав с предимно BIPOC актьори. В "Игра на роби" на Джереми О. Харис публиката наблюдава пресичането на секса, расата, властовите отношения и травмите в междурасовите отношения. Дори в известния мейнстрийм мюзикъл "Скъпи Евън Хансен" се засягат темите за тормоза и психичните заболявания.

В момента, в който влезете в тези театри на Бродуей, ще разберете, че в тях има много история - независимо дали са току-що построени или съществуват от началото на 1900 г.

е
Снимка: iStock

5. Просто ще ви бъде забавно.

Когато гледате шоу на Бродуей, ще се увлечете от скандални танцови номера, запомнящи се песни и смислени диалози. Отидете на "Мулен Руж!", за да се насладите на класически песни като "Lady Marmalade" и "Chandelier". Или се нсладете на големите танцови номера в "Музикантът".

Представленията на "Бродуей" се смятат за върха на световното театрално изкуство. Най-добрите пиеси се явяват на престижните награди "Тони". Дайте шанс на театъра и посетете някое от представленията. Гарантираме, че ще си заслувава!

Открий магията на изкуството с Marquee TV!
Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти