Хващайте жабата и я превърнете в принц! Световен ден на целувката е днес

Хващайте жабата и я превърнете в принц! Световен ден на целувката е днес
Снимка: Thinkstock

Както всички останали специални и важни неща и целувката си има свой специален Световен ден, който е точно днес – 6 юли.

Световният ден на целувката се празнува от 1988 година насам.

За значението на целувката са изречени много нежни и мъдри обяснения. Целувката на двама влюбени е в основата на творчеството на най-великите музиканти, художници, но и на много учени.

В света съществуват най-различни легенди за появата на целувката. Според една от тях целувката е измислена от средновековните рицари, които по този начин разбирали дали техните съпруги са пили вино.

Според друга целувката идва от връзката между майката и бебето. Не са малко и тези, които вярват, че целувката уста в уста е изобретена от маймуните.

Полезни неща от целувката

Страстната целувка увеличава пулса с над 100 и повече удара в минута. Целувката увеличава нивото на хормоните в кръвта и може да удължи живота с една минута. При страстна целувка се губят 6,4 калории за една минута. Целувката нормализира киселинността в устата, успокоява нервната система и предотвратява стреса.

Опасни

Чрез целувката се предават херпес, хепатит А и В и други заразни болести. Колкото до стотиците различни бактерии - за радост 95% от тях не са опасни.

Парадокси

И днес целувката се смята за престъпление в щата Индиана в САЩ. Там действа закон, който забранява "на мъжа с мустаци да целува човешко същество".

В щата Кънектикът пък е забранено жените да бъдат целувани в неделя.

А в щата Айова местният шериф може да арестува всеки, който целува непознат.

Още по темата:

Целувката
Една целувка
Кога се появява целувката
Най-сладкото нещо

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти