Хората, които плачат по време на филми, са много по-силни, отколкото си мислите

Хората, които плачат по време на филми, са много по-силни, отколкото си мислите
Снимка: Pexels

Цял живот ни учат, че хората със силен характер имат пълен контрол върху емоциите си. Възприемаме изпускането на нерви и свръхчувствителността като негативни модели на поведение. Мъжете не трябва да плачат, а жените не трябва да показват, че са зависими.  Накратко, с обидно обобщаващ тон, тези, които не могат да сдържат сълзите си по време на драматична сцена, се смятат за по-слаби. Е, днес ще се опитаме да развенчаем този мит.

Сълзите са естествена реакция на организма, която може да изразява палитра от различни емоции - радост, тъга, болка. Оказва се, че чувствителните хора, които плачат по време на филм, са всъщност многопластови алтруисти и могат да осъществяват дълбока връзка с хората около тях. Те знаят как да надникнат в чуждия вътрешен свят и да открият с лекота причинно-следствените връзки в съзнанието на събеседника си, което е категоричен белег за висока емоционална интелигентност.

С други думи казано, това са качества, които носят родените лидери и вдъхновители, които притежават необходимата вътрешна сила да променят света.

Спомнете си за тази статия, когато отново видите сълзи в очита на някого по време на филм, вместо да го гледате с насмешка. А когато самите вие усетите, че не можете да контролирате емоциите си, пуснете ги да се излеят на свобода - това не е повод за срам, а привилегия.

Филми, които ще разплачат и най-студените сърца

 

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти