Хали Бери се бори за семейството си и още (Плейлистът на Edna #34)

Хали Бери Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза нови музикални парчета и филмови трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Време беше

Думите не стигат, за да опишем радостта от събитието, но ще се задоволим с три: Адел се завърна! Дългоочакваният ѝ нов албум “30” най-после си има премиерна дата – 19 ноември, но докато той пристигне, слушаме водещия сингъл “Easy On Me”. Режисьор на видеото към него е Ксавие Долан, чието дело бяха и кадрите към “Hello” шест години по-рано. Сега Адел може и да изглежда по-различно, но за разлика от килограмите, емоционалното звучене не си е отишло. Тази, както и останалите ѝ нови песни, са изповед пред сина ѝ, с които се надява един ден той да разбере случилото се в живота на майка му.

Отново щастлив

Нова музикална колекция обяви и Браян Адамс. 15-ият му студиен албум излиза през март 2022 г. и е озаглавен “So Happy It Hurts”. От седмица вече и разпространен и едноименният сингъл, на който неслучайно му отива да звучи в движение, както виждаме и в черно-белия клип. 61-годишният канадец признава, че е вдъхновил от липсата на спонтанност и движение по време на локдауните, а парчето е посветено на свободата и „тръпката от ширещия се път“.

Писмо от бъдещето

Преди половин година чухме първия сингъл от предстоящия четвърти албум на Джеймс Артър (припомнете си тук), а вече се знае, че “It’ll All Make Sense In The End” излиза на 5 ноември. Част от него е и нежната балада “Emily” - въображаемо послание на изпълнителя към дъщерята, която един ден би могъл да има. Той признава, че песента се ражда от разговори за деца и въпроси към самия себе си - дали той ще бъде добър баща и ще узнае ли детето от интернет за проблемите на татко си.

Всички по местата

По-рано тази година бандата Hayes & Y издаде парчето “Epiphany” (припомнете си тук), а сега слушаме на repeat и новото от тях “I Never Give Up (It's Never Enough)”. Фънки поп-рок звученето им е облечено отново в кадри с участието на Ирмена Чичикова, но този път са режисирани от нейния брат Йордан Чичиков и в тях откриваме цял отбор български актьори. Сюжетът ни припомня, че животът е филм - всеки избира ролята си в него и колко ще се раздаде.

КИНО

Последен шанс

Джеки Джъстис е бивш MMA боец, който изкарва прехраната си с почистване. След като е бил оставен за осиновяване, пред вратата ѝ е доведен нейният шестгодишен син, чийто баща е починал. За да предостави по-добър живот за детето си, Джеки решава да се изправи срещу собствените си демони, връщайки се на ринга. Главната роля в “Bruised” е на Хали Бери, която тук прави и режисьорския си дебют, а резултатът ще видим от 24 ноември в Netflix.

Новият стар рицар

По-малко от половин година ни остава до новата филмова глава за комиксите на DC, която излиза в началото на март догодина. Робърт Патинсън е следващият Брус Уейн/Батман, с когото се връщаме в ранните години на героя, борещ се срещу престъпността в Готъм. Докато му се налага да издири сериен убиец, героят се натъква на корупция, която се оказва свързана със семейството му. Освен Пол Дейно като Гатанката и неузнаваемия тук Колин Фарел в ролята на Пингвина, в „Батман“ очакваме да видим и как Зоуи Кравиц ще се справи с емблематичния образ на Жената котка.

Игра на спомени

Екранизация на едноименния роман на Елена Феранте, „Изгубената дъщеря“ разказва за болезненото минало на една майка, изплуващо при срещата ѝ с друга. Когато по време на лятната си ваканция попада на Нина – млада майка, която трудно се грижи за собствената си дъщеря, Леда си спомня за дните, в които самата тя не се е справяла със собствените си две момичета. Психологичната драма вече е определяна като едни от най-добрите заглавия на годината и спечели на Маги Гиленхал награда за сценарий от Филмовия фестивал във Венеция. Изпълненията на Оливия Колман, Дакота Джонсън, Джеси Бъкли, Ед Харис и др. можем да гледаме от 31 декември в Netflix.

Да пораснеш на бара

Новият филм под режисурата на Джордж Клуни ни пренася в края на миналия век, за да станем свидетели на една история за уроците на съзряването. “The Tender Bar” се основава на едноименните мемоари на писателя и журналист Дж. Р. Морингър, който израства без присъствието на своя татко, но в компанията на различни бащински фигури. Най-колоритната сред тях е неговият чичо Чарли, изигран от Бен Афлек, който работи в бар и запалва у Джей Ар страстта по книгите и писането. Трогателната семейна история е продукция на Amazon Prime и прави американската си премиера в края на годинита.

ОЩЕ

Съкровище на половин век

Неразпространявани досега кадри на Бийтълс показва филмът “The Beatles: Get Back”, който излиза в платформата Disney+ в края на ноември на три части, режисирани от Питър Джаксън. Когато през 1969 г. снимачен екип получава достъп до групата по време на работа, легендарната четворка е отсъствала три години от сцената. Пол, Джон, Джордж и Ринго разполагат само с три седмици, за да създадат нов албум, а предстоящият им телевизионен концерт виси на косъм. Записите, които досега са хващали прах в продължение на 50 години, обещават да бъдат най-интимният и честен поглед, отправян някога към Бийтълс.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти