Халед Хосейни - "Ловецът на хвърчила", който докосва човешката душа

Халед Хосейни - "Ловецът на хвърчила", който докосва човешката душа
Снимка: netinfo

През 2003 г. един афганистанец прави същинско чудо – публикува книга, която се превръща в международна сензация. Хора от над 48 страни, хора с различна народност, вяра, политически убеждения и начин на живот са завладени от историята на Амир, чийто живот се разгръща пред очите ни в този докосващ роман.

Това е една от тези редки книги, които те карат да чувстваш, че с прочитането им си открил малко съкровище. Тя не е свръх обемиста, но някои нейни пасажи тежат на душата като олово. Не е изпълнена с дълги описания или разсъждения, но въпреки това не е изключено на моменти ядосано да я захвърлиш, искайки никога да не си я започвал.

Разгледайте галерията ни и прочетете някои от най-разтърсващите цитати от дебютния роман на автора "Ловецът на хвърчила".

Към галерията >>>

А после почти веднага я разгръщаш, нетърпелив да научиш каква ще е развръзката. Това е „Ловецът на хвърчила" – книгата, която ще те накара да почувстваш.

Халед Хосейни е роден на 4 март 1965 г. в столицата на Афганистан. Той има късмета да е част от уважавано и богато семейство – баща му е дипломат във външното министерство на Афганистан, а майка му е учителка в популярна девическа гимназия.

Хосейни израства в богат и защитен квартал на Кабул, където получава свободата да чете разнообразна литература и да формира едни по-либерални възгледи за правата на жените. По-късно се мести заедно с родителите си в Иран, а след това и във Франция.

По време на инвазията на съветската армия в Афганистан през 1979 г., семейството му получава политическо убежище в САЩ и устройва живота си в щата Калифорния.

В Америка, Хосейни получава медицинско образование и е практикуващ лекар до 2004 г., а две години по-късно става посланик на добра воля към ООН. Авторът създава и фондация, носеща неговото име, чрез която хиляди бедстващи в Афганистан получават хуманитарна помощ.

Той има още две книги - "Хиляди сияйни слънца" и "А планините ехтяха", които също се превърнаха в бестселъри и доказаха, че това е един автор, който не бива да пропускаме.

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти