Говорещият с птици

Не мога да взема думата
Снимка: Thinkstock

Така наречените говорящи папагали не се срещат под път и над път като домашни любимци, но все пак темата ни заинтригува и решихме да ви дадем няколко основни съвета как тези птици да се научат да боравят с един приличен набор от думи и фрази.

* Първото условие, за да научите на каквото и да било дадено животно, е търпението. За папагалите това пък важи с още по-голяма сила. Съвсем в реда на нещата има пернати симпатяги, които могат да усвоят даден трик или дума доста бързо, но има и такива, изискващи своето време, за да разкрият на какво са способни.

* Кой не обича наградите? На този въпрос трудно ще получите отрицателен отговор, така е и с представителите на фауната. Винаги, когато видите и най-лекия напредък в заучаването на някоя дума или фраза – поощрете вашия папагал с любимо лакомство. Само с положителен стимул ще постигнете по-надеждни резултати. Така че излишното викане и изнервеност само ще осуетят коефициента ви на ползотворно действие.

* Всяко съвършенство става факт с безчетен брой репетиции. Не забравяйте това и по отношение на вашия пернат домашен компаньон. Старайте се постоянно да му повтаряте думите и изреченията, които искате да изговаря след време, със съответната подходяща интонация и отчетливост на фразата.

* Понякога птиците се отегчават да им повтаряте непрекъснато само една единствена дума в продължение на няколко дни. По-подходящо би било сутрин да избирате определена фраза, а вечер да я замените с друга, за да разнообразите бъдещия репертоар на папагала у дома.

* Разбира се, най-важното условие е да общувате с животинката колкото се може по-често. Когато сте вкъщи, я оставяйте да стои в помещението, където сте и вие, поне за известен период, за да свиква с човешката реч и присъствие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти