Героини на Джейн Остин се прераждат в 21 век

Героини на Джейн Остин се прераждат в 21 век
Снимка: netinfo

“Проектът Остин” е спиращ дъха поклон към творчеството на Джейн Остин.”
„Уошингтън Поуст”

Една от многото причини, поради които романите на Джейн Остин продължават да бъдат популярни и до днес, е че дори след толкова години те все още са актуални.

Младите жени днес може и да работят наравно с мъжете и да не смятат женитбата за единствения възможен житейски избор, но те все още копнеят за истинска любов, сигурност и вечно приятелство.

В “Разум и чувства“, поредната книга от “Проекта Остин”, Джоана Тролъп доказва с присъщия си финес, напълно в духа на Джейн Остин, че времената може да се менят, но когато става дума за любов и пари, промени няма, а и сърцата на младите момичета си остават същите.

Две сестри, които не биха могли да бъдат по-различни, са изправени пред първите си житейски изпитания.

Елинор, сериозна и с чувство за отговорност, крие дълбоко емоциите си. Мариан, импулсивна и артистична, държи да драматизира всяко свое преживяване и мечтае за принца от приказките.

Когато баща им умира внезапно, те заедно с майка си и най-малката си сестра са принудени да напуснат прекрасното старинно имение, в което са израснали. Сред сълзи и кършене на ръце Елинор се оказва единственият трезвомислещ човек, който трябва да се грижи за семейството, оставяйки собствените си проблеми на втори план.

Ще ѝ помогне ли стоицизмът да понесе мисълта, че човекът, когото обича, е паднал в примката на едно вятърничаво момиче? Ще рухне ли вярата на Мариан в единствената и неповторима любов след срещата й с Джон Уилъби, красавец и богат наследник, но и непостоянен плейбой?

Възможно ли е в един свят, управляван от социалните мрежи и налаганите от тях мнения, любовта да триумфира над общественото неодобрение?

На българския пазар през месец юли беше представена и съвременната версия на „Абатството Нортангър” от Вал Макдърмид, а верните фенове на Алегзандър Маккол Смит ще могат да се срещнат отново с британския вълшебник на перото в неговата преработка на един от най-популярните романи на Джейн Остин – „Ема”.

За автора
Джоана Тролъп е автор на множество съвременни бестселъри, на десет исторически романа, научна студия върху живота на жените в Британската империя и биография на Антъни Тролъп - един от най-успешните, уважавани и плодовити автори на викторианската епоха, с когото има родствена връзка.

За заслугите си в областта на литературата е наградена с Орден на Британската империя. Голяма част от времето си тя посвещава на различни благотворителни каузи, свързани с литературата.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти