Филмът "Чалга" - поглед към истинското приятелство

чалга
Снимка: Samsung Bulgaria

Kакво по-хубаво от това да имаш най-добра приятелка и един смартфон, с който да заснемете най-добрите ви моменти заедно? Новият филм на Мариан Вълев изследва именно темата за истинското приятелство, което е способно да се пребори с всякакви пречки, за да оцелее и е революционен с това, че е първият български филм и първият пълнометражен филм в света, заснет изцяло със Samsung Galaxy телефон.

"Чалга" е история за търсенето на слава в един объркан свят, където ролите на враговете и на приятелите трудно се разграничават. Главните персонажи във филма са изиграни от актрисата Елеонора Иванова и бившата състезателка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, които си партнират с Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Димитър Рачков, Виктор Калев, Николай Сотиров и др. 

чалга
Снимка: Samsung Bulgaria

Ако не знаете, че "Чалга" е заснет със смартфон , може би изобщо няма да усетите, че е така и това е истински комплимент за камерата на Samsung Galaxy. Това може да означава само едно – правенето на кино е по-достъпно от всякога. Единственото, което ви трябва, е един хубав смартфон като Samsung Galaxy, талант и идея. 

Идеята на режисьора Мариан Вълев за заснемането на пълнометражен филм по този начин е особено добра, тъй като смартфонът е устройството, което използваме ежедневно. Подобна човешка история, обикновена по необикновен начин, не изисква тежки камери, големи обективи и специални ефекти. Простотата на заснемане резонира с това колко семпла в същността си, но същевременно вълнуваща е тази история. 

чалга
Снимка: Samsung Bulgaria

Филмът ни запознава с главната си героиня Барбара - чистосърдечно и доверчиво момиче с големи мечти, което е готово на всичко, за да постигне известност. Но цената на славата не е за всеки. Тя е скъпо удоволствие само за онези, които знаят как да боравят с нея. Пътят на Барбара е препречен от Роза - свободен дух, който не може да бъде окован от обществените разбирания за правилно и грешно. Някъде там между наивния оптимизъм на Барбара и скептичното бунтарство на Роза се ражда приятелство за цял живот. 

Понякога спомените за моментите, споделени с най-близките до нас хора, избледняват или се смесват с други. Тогава едно малко устройство, побрало целия ти живот, може да се окаже магическата кутия, от която да вадиш спомен след спомен  - някои хубави, други лоши, но винаги истински.

Макар че понякога отнема повече от времето ти, именно смартфонът превръща твоя живот във филм, в който самият ти си главната звезда. Когато съединиш отделните парченца, разхвърляни в галериите, се получава една история - твоята история. Направи я възможно най-запомняща през обектива на Samsung Galaxy. 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти