Екзотични котки пристигат у нас

Екзотични котки пристигат у нас
Снимка: netinfo

Изключително редки породи котки ще бъдат показани за първи път у нас на специализирана изложба на 26 и 27 април, която ще се проведе в София в City Center Sofia (4 етаж). В събитието, което има и състезателен характер, ще участват около 40 котки.

Публиката ще може да види отблизо изключително редкия украински левкой – специално селектирана котка, която накратко може да бъде описана като сфинкс с клепнали уши.

За първи път у нас ще дефилира и друг роднина на украинския левкой – шотландски фолд. Най-характерното за тези котки са клепналите малки уши, които често са плътно прилепнали до главата. Заради тях шотландският фолд често е оприличаван на сова.

Естествена мутация е и в основата на породата манчкин, която организаторите ще представят също през уикенда. Отличителната им черта са откровено късите крака, които обаче не им пречат да се движат свободно и дори да скачат. Кръстени са на приказния народ от книгата "Магьосникът от Оз".

"При организирането на подобни събития в България залагаме на все по-редки породи, защото се оказва, че сред родната публика има истински ценители", разказват организаторите на проявата.

По време на екзотичната изложба ще бъдат показани и расови екземпляри от породите савана, мейн кууни, бамбино, канадски сфинкс, девон рекс, турски ангорски котки и др.

* Деца до 7 години ще могат да посетят експозицията безплатно. За момичета и момчета до 14 години и пенсионери входът ще бъде 3 лв., а за възрастни - 5 лв. Билетите се предоставят на място.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти