Edna на 4: Истинската обич не поставя условия

Edna на 4: Истинската обич не поставя условия
Снимка: Thinkstock

Помня колко се учудвах от умората и сивотата на големите, когато бях малка. Всеки път, когато чуех „уморено ми е“, „безразлично ми е“, си казвах, че аз няма да живея така.

Край мен имаше и други възрастни, които търсеха и намираха красотата, хармонията и живеца във всичко, което ги заобикаля. Може би точно тези хора ми показах как да живея с вдъхновение.

Ще посветя този текст на моето вдъхновение. С огромната благодарност, че съдбата ме срещнала с него и той ме допусна до себе си. Има хора, които остават в живота ни завинаги. Не като физическо присъствие, а като искра, която ни пали, когато сме уморени и обезверени.

Мисля, че бях на 20, когато срещнах този човек. Наглед нищо особено. Особеното беше в това, че душата ми се усмихваше, когато е наблизо. В сърцето ми настъпваше някаква странна, необяснима хармония, кръвта ми потичаше бавно и спокойно, а мислите ми трескаво търсеха думи в които да излеят чувствата.

След всяка среща се раждаха нови и нови рими. И така до днес.

Оставих вдъхновението си да живее свободно. Не го завързах с простири и не го защипах с щипки, защото истинската обич не поставя условия. Обичта дава свобода, сила и вдъхновение.

Днес имам още две вдъхновения. Когато сутрин видя спящите им личица си давам сметка, че ме има. Надявам се чрез техните мечти да стигна още по-далече. Това на, което ги уча е, че няма невъзможни неща. Когато човек живее с вяра, с постоянство и търпение, може да постигне всичко.

Да виждам света през техните очи. Да се удивлявам на пролетта, да се радвам на дъгата, да събирам стъкълца на плажа и да се качвам на най-страшните въртележки с тях ме прави безкрайно щастлива.

Всяка година, когато цъфне бадема със своите розови цветчета, се чувствам преродена. У мен се появява една неутолима жажда за нов живот, за приключения, за цвят, за аромат и музика. Гледката на цъфналия бадем за мен е една от най-вдъхновяващите.

Има и още нещо, което ме кара да изживявам всеки миг - изгрева над морето. На дивия плаж, заобиколена от скалите. Изолирана от суетата на ежедневието, пред вечното море и огнено червеното слънце се чувствам като песъчинка. Незначителна и временна.

След такива утрини искам да взема от живота всичко. Искам да се насладя на тишината, на неспирния полет на птиците, на смеха на децата си и на обичта, която изпитвам.

От Сияна Янева

Ако искате и вие да се включите в играта на Edna.bg и да се борите за някоя от уникалните ни награди, прочетете условията ТУК!

Още от участници:

Нейно величество Любовта

Хубавата книга и още нещо

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти