Едгар Кейси - пророкът, който ни разкрива как да намерим сродната си душа

Едгар Кейси е американски ясновидец и паралечител, живял през средата на миналия век. Той е роден през 1877 и умира през 1945 година. Известен е с предсказанията си, направени по време на сън и записани от стенограф.

Автор е на около 14 хиляди предсказания на най-различни теми. Давал ги е предимно в състояние на транс, напомнящо сън, и така той е получил прозвището "Спящия пророк".

Той е известен с предсказанията си за разместването на полюсите на земята, големи наводнения в Америка, изригвания на вулкани и мощни земетресения. Според него се очаква тези апокалиптични явления да се случат някъде към 2100 година.

Но извън интригуващите му предсказания, Едгар Кейси се занимава и с една тема, която живо интересува човечеството - има ли сродни души, как се намират, какво точно са те?

От гледна точка на Едгар Кейси при сродните души не става дума само за физическо или сексуално привличане, а за отношения – неразривно свързани с процеса на духовно развитие и израстване на другия.

В стотици – ако не и в хиляди случаи, Кейси е изследвал отношението на личните връзки върху духовното развитие на човека. Всъщност една от основните постановки в неговите материали е, че ние най-често опознаваме себе си чрез другите.

За Кейси сродната душа в никакъв случай не е другата половина на човека, без която той не е цялостен. Привличането, което усещаме, е на духовно ниво – но не защото другият е неповторимото ни допълнение, а защото по някакъв начин ни подтиква да станем цялостни. 

5-те вида сродни души, които срещаме в живота си

Според Кейси главната цел на сродните души, брака и всяка доживотна връзка с друг човек е двамата да израснат, да се развият и да си помагат в духовната трансформация.

Тълкуванията му подсказват, че всеки човек има множество сродни души, с които би могъл да изгради успешни отношения в сегашния си живот. Очевидно всеки избор води до различни възможности и преживявания, а определено някои са по-добри от други.

Безспорно хората усещат привличане един към друг, но на какво се дължи то? Случайно ли се срещат двама души или е предопределено?

В тълкованията на Кейси се твърди, че привличането между хората винаги има някаква цел. В основни линии тя е да се решат минали проблеми и предизвикателства, и да се продължат положителни взаимоотношения, започнати в предишни прераждания.

Често човек може да реши, че на света съществува една-единствена съвършено сродна душа за него. Това не е вярно – сродните души не се ограничават само в отношенията между мъж и жена, те се проявяват и в еднополови връзки.

Вдъхновяващите мисли на Едгар Кейси

И което е още по-важно – всеки от нас има множество различни видове връзки със сродни души. В настоящето някои от тях може да са с роднини, приятели – с които се чувстваме особено близки, и дори с колеги, с които сме се събрали, за да постигнем някаква голяма цел. Сродната душа е човек, към когото усещаме привличане, защото сме били заедно в миналото.

За съжаление някои хора погрешно заключават, че връзката със сродна душа е съвършена и в нея няма никакви трудности или предизвикателства. Сродната душа е човек, с когото се събирате, за да се борите заедно с житейските предизвикателства и трудности – дори когато ви се струва, че той е техният източник.

Според Едгар Кейси отношенията между сродни души не са нещо идеално, а са по-скоро постоянен процес на учене и израстване. Според него съвършени връзки няма – те трябва да се създадат.

6 предупреждения от вселената, че скоро ще срещнеш любовта

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти