Две истории заради които ще заобичате хърватите още повече след края на Световното (свързани са с Колинда Грабар-Китарович и Лука Модрич)

Две истории заради които ще заобичате хърватите още повече след края на Световното (свързани са с Колинда Грабар-Китарович и Лука Модрич)
Снимка: netinfo

Две от най-споделяните снимки в социалните мрежи през последните дни са с адрес Хърватия. Едната показва президентът на страната Колинда Грабар-Китарович и част от нейните политики.

Едната история е именно тази на Колинда, благодарение на която в Хърватия се случват следните неща - президентският самолет бива продаден, а парите от продажбата се връщат в държавната хазна; 35 скъпи автомобила, които са били назначени за министри и други длъжностни лица също се разпродават и парите се връщат за държавата.

Снимка: netinfo

Нейна идея е да намали заплатата си наполовина, както и тази на нейни служители, които адмирират решението. 

Също така под нейно ръководство се понижават разходи и заплати на посланици и консули. Понижението на заплащането им е около 60%.

По време на нейния мандат в Хърватия е увеличава минималната работна заплата в частния сектор.

Макар Колинда да говори свободно 7 езика, самата тя твърди за себе си, че не вярва, че е нещо повече от всеки друг.

Снимка: netinfo

Другата илюстрира историята на капитана на националния отбор Лука Модрич. Трудният път към успеха на футболиста трогна милиони хора по света.

Когато е бил 6-годишен, сръбски четници застрелват дядо му на 500 метра от дома им. Семейството на Модрич успява да избяга само с дрехите на гърба си. В разгарящата се югославска война те са настанени като бежанци в държавен хотел в град Задар.

Малкият Лука е записан да тренира в местен клуб по футбол, за да не мисли за нещастието, сполетяло семейството. По цял ден не спирал да рита и често чупел прозорци на сградите наоколо.

Снимка: netinfo

По това време семейството му е толкова бедно, че не може да си позволи да му купи футболни кори за краката. За да се предпази, Лука носел такива, направени от дърво

Младият талант показва много качества и след края на войната отива на проби в „Хайдук”, Сплит, където съдбата отново е сурова към него – обявяват го за прекалено хилав и отсичат, че няма достатъчно талант. Това не го спира – отива в „Динамо” Загреб, когато е 8 клас.

Снимка: netinfo

В първите клубове, в които играе, често е освиркван от сръбската публика, но това не го спира по пътя му към успеха.

Днес той е капитан на националния отбор на Хърватия и плеймейкър на испанския "Реал Мадрид". Лука Модрич спечели сърцата на футболни запалянковци от цял свят с уменията си, с честна игра, както и с емоциите си, които не може да скрие на терена.

Безспорно най-голямото му богатство са съпругата му Ваня, синът му Ивано и дъщеря му Ема.

Снимка: netinfo

А ако още не сте се включили в специалната игра на Hyaluron  и Edna.bg - направи го ТУК и можете да спечелите слънцезащитни продукти против стареене на кожата blue star

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти