Две добрини, които можеш да направиш до края на юни

Две добрини, които можеш да направиш до края на юни
Снимка: netinfo

Доброволчеството е нещо, за което е хубаво да се сещаме през цялата година, а не само около празниците. Всички знаем колко е хубаво, когато получаваме подаръци, но още по-хубаво е, когато самите ние даваме нещо от себе си и виждаме радостта в очите на човека срещу нас.

А пък най-често става така, че най-страхотните подаръци, са далеч от материалното и правят нещо по-ценно от това да стоплят очите, те стоплят душите. 

Ако се чудите как можете да помогнете на непознат и така да осмислите своя собствен живот и да почувствате, че сте сторили нещо хубаво за някого, то до края на месеца имате най-малко две възможности да го направите, а виновниците за това са хората от доброволческата платформа TimeHeroes.

Хората там са герои, които помагат и на нас да се превърнем в такива, предоставяйки ни каузи, които да подкрепим, добро, което да направим и инициативи, за които да дарим средства или пък време.

Ние попаднахме да две конкретни инициативи, които се надяваме да бъдат подкрепени от повече хора, защото наистина си заслужават.

Заведи възрастни хора на културно събитие в София -  Идентифицирайки, че притеснението от нови и непознати места е повод за социална и културна изолация сред възрастните хора, фондация "Credo Bonum" започва кампания "Изкуство без възраст" - програма за активен културен достъп и социално включване на хора в след-пенсионна възраст.

През юни програмата предлага четири дати за посещения на концерти и изложби в София, отворени за всички желаещи на възраст 65+.

Групите ще се събират пред Народния театър и ето тук започва твоята роля - да придружиш компанията възрастни дами и господа до мястото на събитието и да споделиш с тях емоцията. Очаква се във всяко посещение да се включат около 10 възрастни хора, плюс поне двама доброволци придружители. Входът е безплатен за всички.

Повече подробности за инициативата научете ТУК.

възрастни баба дядо
Снимка: Thinkstock

Придружи незрящи на разходка в Южния парк през юни - Всеки уикенд потребителите на Дом за слепи лица в София, които нямат възможност да излизат сами, очакват с нетърпение да се срещнат с доброволци и да се разходят заедно с тях в Южния парк.

Домът е в кв. "Иван Вазов", съвсем близо до парка, а двата часа, които ще споделиш под ръка с един незрящ човек, са много повече от раздвижване на чист въздух. Всяка разходка е всъщност шанс за непосредствено общуване и благоприятна и за двете страни социализация.

Повече подробности за инициативата научете ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти