Дрескод проблеми

Дрескод проблеми
Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е да ви поканят на събитие като сватбата и да не знаете какво да облечете за този специален повод? Е, ако сте жена, то това чувство и репликата „Нямам какво да облека“ със сигурност са ви до болка познати.

От друга стана пък, мъжете почти не обръщат внимание на това с какво и как ще бъдат облечени, а най-големи грешки могат да допуснат, когато нямат жена до себе си, която да им каже, че белият сатениран костюм е вече демоде.

В тази сложна ситуация на избиране на правилното облекло, често допускаме грешки в избора си, които понякога могат дори да вгорчат нечия сватба.

С анцуга - във фитнеса
Скъпи мъже, знаем, че ви е безкрайно удобно да ходите с анцуг. Да, с него ще можете много повече да се развихрите на дансинга и ще ви е много по-комфортно, отколкото с риза и панталон, но… Оставете този така удобен аутфит да си почива вкъщи и не правете грешката да се издокарвате с него за официален повод като сватбата. Никак няма да се чувствате на място облечен по този начин, ако наоколо има хора с костюми, ризи, официални рокли и високи токчета, все пак не сте във фитнеса.

Бялото – цвят табу
Белият цвят неотменно е запазен само и единствено за булката в този ден! Момичета, дори да имате прекрасна бяла рокля, която би се вписала идеално за събитието или пък на темата на сватбата – не я обличайте! По-добре я запазете за някой купон. Ако се появите в бяла рокля на сватбения ден, не само рискувате да развалите настроението на булката, а това от своя страна да съсипе празника, но е и твърде възможно отношенията помежду ви да пострадат.

Разбира се, вече е все по-често срещано булчинската рокля да не е в традиционния бял цвят, а да е в екрю или пепел от рози, например. Ако знаете за такава подробност, то автоматично този цвят става табу за вас! Нека булката се чувства единствена и най-красива в този специален за нея ден!

Официални къси гащи – няма такова понятие
Колкото и стилни да са късите ви панталони, няма да бъде достатъчно, за да се появите с тях и с тениска на сватбената церемония на вашите близки. Нито пък 35-градусовата жега е оправдание – щом младоженецът може да носи костюм при такива температури, и вие можете да облечете дълъг панталон.

Да, Фарел Уилямс може да си позволи да отиде по къси гащи на церемонията по връчването на наградите Оскар, но вие не сте него и не е редно да ходите на официално събитие с такъв тип дреха. Стилната обстановка на ресторант с три, четири или пет звезди изисква дълги крачоли и по-изискан външен вид.

Разбира се, предвид все по-популярните плажни церемони и градински партита, такъв тип облекло би могло да бъде адекватно, но за да сте абсолютно сигурни, най-добре първо се обадете на младоженците и ги попитайте лично.

Прекалено секси
Мили дами, екстремно късите и разголени рокли нямат място на такова празненство. Нито пък прозрачните материи, през които всеки може да види с какво бельо сте тази вечер (което пък е задължително да носите). Имайте предвид, че ако сте с прекалено разголени дрехи е твърде възможно да не ви допуснат в църквата, ако вашите близки мислят да сключат църковен брак.

Освен това прекалено късите поли и рокли изглеждат някак евтино и не придават класа на визията. Ако пък сте благословени с пищен бюст, по-добре не акцентирайте прекалено много върху него. Това първо ще доведе до многозначителни подмятания от мъжката част от гостите, които надали ще са толкова приятни, и второ е твърде вероятно да отклоните погледите от младоженците към себе си, което не е никак желателно, тъй като именно те трябва да са център на внимание.

Директно от червения килим
В стремежа си да сме шикозни и модерни, е много вероятно да залитнем към неподправен кич, ако няма кой да ни върне в реалността. Момчета, повярвайте, нямате нужда от кожени панталони, сака от сатенирана тафта в лилаво или пък пръстени и ланци. Това, че много холивудски звезди се появяват с такъв тип дрехи и аксесоари по различни събития, не значи, че и вие трябва да го правите.

Все пак да не забравяме, че те се носят така най-вече защото това е артистичното им облекло. Същото бих посъветвала и дамите – не се водете по това, с какво се появяват някои от звездите.

Например не е съвсем удачно да отидете с рокля от латекс, подобна на тази на Ким Кардашиан, поради няколко причини: 1) няма да ви е никак удобно нито за танци, нито за ходене или стоене; 2) ако сватбата е лятна, то никой климатик не би ви спасил от парниковия ефект на роклята; 3) латексът винаги навява идеята за едни късни филми…

Нямате нужда и от прекалено тежки и натруфени рокли.

В заключение бих казала, че стилът се крие в малкото и семплото. За да сте добре облечен на сватба не е задължително да сте с костюм или дълга вечерна рокля.

Достатъчно е да подберете хубави изчистени дънки, риза и спортно-елегантно сако за кавалерите и класическа къса рокля, с подходящи аксесоари за даматите.

Автор: Ани Димитрова

Прочетете още:

Имате ли нужда от сватбен агент?

Сватба само с двама гости

Какво да подарим на сватба

10 знака, че той не е готов за брак

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти