Какво да подарим на сватба

Какво да подарим на сватба
Снимка: Thinkstock

Всеки знае, че не може да отиде на сватба без да занесе подходящ подарък.

Понякога избирането му може да бъде доста трудоемка задача. От голямо значение е и дали отивате на сватба на ваш близък приятел и роднина или не.

Ако младоженците не са изготвили списък с подаръци, които биха искали да получат, и са ви близки, можете направо да ги попитате какво желаят.

От друга страна, в последните години се наложи даването на пари в плик.

Много двойки оценяват този вариант на подарък, защото със събраните пари могат да си купят каквото пожелаят или да покрият налични разходи.

И все пак, ако никое от изброените не е подходяща опция за вас, от Sofeminе.co.uk дават няколко много добри идеи за сватбени подаръци.

Посуда
Звучи доста изтъркано, но много зависи какво точно ще изберете. Ако знаете, че булката обича да готви, винаги можете да я зарадвате с подходящ комплект чинии за различни ястия – основни, десерти, чай, кафе, комплект чайник с чашки, табла и подходящ чай и т.н.

Различни подноси или кристални чаши също са вариант, както и купи за плодове, бонбони или сладкиши.

Кошница за пикник
Подходяща за младоженци, които обичат да излизат сред природата. Проява на добър вкус и усет ще бъде, ако напълните кошницата с подходящи предмети – бутилка хубаво вино, тирбушон, голяма покривка, комплект прибори, бурканче сладко и т.н.

Кошници, пълни с лакомства, алкохол, плодове и други подобни. също са вариант, само се постарайте да изберете голяма кошница с наистина качествено съдържание, както и да бъде добре опакована – целофан, панделки и всичко останало.

Персонално вино
Става въпрос за бутилка, чийто етикет е посветен специално на щастливата двойка – има изписани техните имена, поздравления за бракосъчетанието и послание от подаряващия. Комбинирайте бутилката с гарафа за вино и красиви кристални чаши, подходящи за съответната напитка.

Аксесоар
Говорим за красив свещник в комплект с подходящи свещи, ръчно изработени и ароматни, например. Стилна ваза или друг подобен предмет също може да се окаже удачен подарък. За да не изглежда обаче, че все едно отбивате номера с подобен дар, се постарайте той да е наистина хубав – ръчна изработка или луксозен, добре опакован и т.н.

Антични предмети също са опция, стига булката и избраникът ѝ да харесват подобен вид вещи.

Спално бельо
Не дантелени гащички и белезници (въпреки че те са добра закачка с двойката), а комплект чаршафи и калъфки от качествен, луксозен плат и в красив цвят. Понякога покупката на подобно нещо за дома може да излезе наистина скъпо за самите младоженци, но за подарък е подходящо. Освен това ще акцентира върху съвместното им съжителство и споделянето на едно легло.

Произведение на изкуството
Една хубава картина или статуетка могат да покажат изискан вкус и усещане за детайла.

Гифт карта
Има търговски центрове, които предлагат подобна карта за всички магазини на територията им, но можете да вземете и ваучер на конкретна стойност за определен магазин, който знаете предварително, че е любим на младоженците.

Проява на лош вкус би било да вземете подарък, насочен само към единия от двамата младоженци. Например – дамска чанта за булката или електрическа самобръсначка за младоженеца и нищо повече.

Ако се спрете на варианта с парите, то вземете картичка и плик за нея и банкнотите. Завържете плика с панделка или го дайте да бъде аранжиран в специално направените за това магазини, каквито вече се срещат все по-често.

Цветята са задължителни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти