Докато се занимаваме с глупости, хората изпращат ракета към Марс (и кола): или как мечтите стават реалност

Докато се занимаваме с глупости, хората изпращат ракета към Марс (и кола): или как мечтите стават реалност
Снимка: netinfo

Докато всеки човек в обществото е вглъбен в собствените си малки проблеми, по света се случват велики неща. Неща, за които ще се говори още дълго. За едно такова събитие разказа Любомир Аламанов в своя Фейсбук профил. Любомир, освен управляващ директор на комуникационната агенция SiteMedia Consultancy, е и човек с много ясно изразено мнение по важни социални въпроси, чиито мисли в социалните мрежи винаги ни е приятно да четем.

Затова днес споделяме с вас неговия коментар по темата за Илън Мъск и неговата мечта за космоса (бел. ред.):

Докато ние тук се занимаваме с глупости, хората изпратиха ракета към Марс. И то не правителства, не диктатори, не политици, а един мечтател. Илън Мъск.

Един бизнесмен, със свободата да осъществява бляновете си. Най-мощната ракета носител на Земята. Отиваща към Марс. Носеща модерната Тесла на Мъск. Не за друго, а защото може. Защото го кефи. Защото се забавлява.

Снимка: netinfo

Много може да се говори по темата. От много гледни точки. Както и да се развие нататък ситуацията, успехът е несъмнен. Мечтите може да станат реалност. Само това да запомним, пак стига. Мечтите могат да станат реалност…

В линка към видеото от изстрелването (става на 22:45 минута) вижте как наземният екип се радва.

Отдадени хора. Осъществяващи мечтите си. Вижте данните. Вижте камерите. Хората предават от стратосферата, ние се радваме на ремонт на плочки за Европредседателство…

На снимката е дъмито, което е оставено в Теслата в ракетата. Ако не знаете защо има надпис „Don’t panic!“, или не знаете защо отговорът е 42, то бързо да наваксате. Иначе може да пропуснете забавата.

Във видеото се чува как целият космически комплекс се озвучава. С Дейвид Боуи. Life on Mars. Той щеше много да се радва. Само две години не му достигнаха. Но пак е там, сред звездите, с ракетата, устремен към Марс. 

Снимка: netinfo

Даже и да се провали, Мъск пише история. Визионерите повеждат. Не тъпите политици. А мечтателите. Които могат да погледнат отвъд дребнотемията. И могат да въодушевят хората. Да им дадат нови, прекрасни цели за постигане. Могат да им разширят хоризонта…

(Страничен детайл е как Мъск отне Амбър Хърд от милия Джони Деп. Но така е. Визионерите, които мечтаят за Марс, занимават се с ИТ, четат фантастика и слушат Девид Боуи, накрая отнасят най-готините момичета… Да си знаете... )

Снимка: netinfo

Триумф на свободната воля. Триумф на Човека. Каквото и да ви говорят диктаторите, помнете този ден. Защото мечтите могат да станат реалност. Само от нас си зависи…

Автор: Любомир Аламанов

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти