„Диада“ на Яна Титова със завлядяващ трейлър и премиера на 10 ноември

диада
Снимка: "Диада"

Официалният трейлър на втория пълнометражен филм на Яна Титова вече е факт. С това идва и датата на очакваната премиера – „Диада“ ще бъде на голям екран в цялата страна от 10 ноември, а вълнуващите новини около продукцията стават все повече. След като бе селектирана за официалната конкурсна програма на един от водещите кинофоруми в света с категория „А“ – във Варшава, в края на миналата седмица тя бе отличена и с четири награди на фестивала „Златна роза“.

„Диада“ се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче от малък град, и с това засяга множество деликатни теми, близки до света и емоциите на тийнейджърите. Сценарият е на самата Яна Титова, която спечели наградата „Златна роза“ за режисура, заради „умението си да създава динамични и многопластови сцени и да поддържа темпото на филма“.

диада
Снимка: "Диада"

За нелеката задача да изиграе главната героиня, чиято мечта – да замине при майка си в Америка – е поставена на карта, Яна избира Маргарита Стойкова. И в самия трейлър се откроява, че 19-годишната Маги успешно се превъплъщава в Дида и по автентичен начин се гмурва в низа от ситуации, които преобръщат живота на момичето само за броени часове. Напрежението в личен план и в училище се трупа, а Дида не намира нужната помощ дори от най-добрата си приятелка Ива. За „незабравимата си дебютна роля в „Диада“, изпълнена с енергия и страст“, Маргарита Стойкова бе удостоена с наградата на град Варна на фестивала „Златна роза“.

диада
Снимка: "Диада"

В основния актьорски състав на „Диада“ влизат и редица любими актьори като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева и други. За ролята на най-добрата приятелка на Дида – Ива, е избрана Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София.

Следете официалната страница на филма: www.diada-movie.com

Вижте трейлъра тук:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти