Даяна се опълчва на Чарлз в новия филм за принцесата и още (Плейлистът на Edna #32)

Даяна Чарлз Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Свободни сърца

“Living In The Heart Of Love” е едно от малко познатите парчета на Rolling Stones, което чак сега бива разпространено официално. Песента, записана през 70-те, намира място в новото издание на албума “Tattoo You” по повод 40-годишнината от музикалната колекция на британските рокаджии. Черно-бялото видео към парчето е заснето в Париж, а в кадрите виждаме една дива нощ в града на любовта в комбинация с кадри от стари клипове на групата. С акцент върху Чарли Уотс, те отдават почит на барабаниста, който почина това лято.

Розови очила

Ако и вие като по-голямата част от човечеството не сте фен на понеделниците, имате нужда от новата песен на Imagine Dragons. Третият сингъл от албума им “Mercury – Act 1”, излязъл по-рано този месец, се казва “Monday” и ни предизвиква да погледнем този ден от седмицата като нова възможност. Видеото може би е най-нетипичното за групата досега, но встрани от хумора, ни кара да се съгласим, че си струва да танцуваме особено когато светът навън е полудял.

Любов от минал живот

Дара Екимова продължава да се отличава, правейки музика с вкус. Новата ѝ песен, озаглавена „Последен дъх“, разказва за любов извън времето и пространството, а по текста и музиката за пореден път работи с Искрата. Последният кадър подсказва, че това е предистория на предишното ѝ парче „Война“ (припомнете си тук), режисирано отново от Бойко Щонов, който тук смесва реалност с магия.

КИНО

Семейството преди всичко

Новата роля на Том Ханкс е на самотен мъж, който се укрива заедно с кучето си, след като Земята е пострадала от мощен слънчев удар. С помощта на изобретен от него робот, той се отправя на опасно пътешествие, за да намери нов дом за себе си и своето ново семейство. Въпреки постапокалиптичната си атмосфера филмът на Мигел Сапочник (един от режисьорите на „Игра на тронове“) обещава да бъде трогателна история за силата на човешкия дух и обичта към най-близките. Дали „Финч“ ли оправдае очакванията, ще разберем от 5 ноември в платформата Apple TV+.

Връщане към себе си

Първият по-дълъг трейлър на „Спенсър“ вече е тук и показва малко позната страна на принцеса Даяна – крехка, сломена и буквално тропваща по масата срещу съпруга си. Филмът на Пабло Ларен проследява един съдбовен уикенд през декември, когато тя осъзнава, че бракът ѝ с принц Чарлз е обречен, а Даяна трябва да поеме по нов път. В ролята на най-обичаната принцеса е Кристен Стюарт, чието изпълнение критиците определят като „необикновено“ и едва ли ще остане незабелязано по време на предстоящия сезон на наградите. За съжаление обаче, премиерната му дата у нас още не е ясна.

Повелителят на котките

„Електрическият живот на Луис Уейн“ разказва за британския художник от заглавието, известен най-вече с необикновените си картини на котки, които той изобразява с емоции и поведение на човешки същества. С годините обаче психическото му състояние се влошава, като според някои той страда от шизофрения, но други отхвърлят това твърдение. В очарователно чудатия образ на илюстратор и грижовен брат, изхранващ пет сестри, влиза Бенедикт Къмърбач, а като гувернантката, а по-късно и съпруга на художника участва Клеър Фой. Филмът излиза на 5 ноември в Amazon Prime Video, а ако и вие обичате котки и британски филми, които топлят като прегръдка, добавете заглавието в списъка си.

ОЩЕ

Магията на модата

Модна къща Christian Dior разкрива великолепието си в изложбата „Дизайнерът на мечтите“, която продължава в Бруклинския музей до 20 февруари 2022 г. Над 200 произведения висша мода, създадени през повече от 70-годишната история на марката, са в компанията на снимки, скици, аксесоари и още творби, разкрити по изключителен начин между стените. Атриумът на музея е трансформиран в приказна градина, подчертаваща магичната страна на модата – такава, до каквато всеки си заслужава да се докосне.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти