Да се предпазим от алергиите

Да се предпазим от алергиите
Снимка: Thinkstock

Пролетта е периодът на хубавото време и първите лъчи на топлото слънце, но и на дъждовете, настинките и различните алергични състояния.

Природата се буди за живот, всичко напъпва и цъфти, което се превръща в истински ужас за хората с различни алергии от цветен прах, полени и т.н.

За да облекчите състоянието си, ако и вие страдате от това, или за да се предпазите от непрестанното неприятно кихане, зачервяване на очи и течащ нос, от Diynetwork.com дават няколко съвета.

Като начало, домът ви трябва да бъде добре проветрен. Сутрин и вечер задължително проветрявайте добре всички помещения.

Полените обичат да се движат из въждуха най-активно в часовете около обяд, така че постарайте се тогава прозорците и вратите в дома ви да са затворени.

Почистете климатика си, тъй като той е любимо място за развъждане на разнообразни микроорганизми.

Поддържайте нормална, не прекалено топла температура на въздуха в стаите, както и следете за нивото на влажността.

Ако то е прекалено високо, ще благоприятства за свободното развиване на различни бактерии.

Полените и различните цветни прашинки, които дразнят алергичните хора, полепват по дрехите, затова след като се приберете у дома, се преоблечете и по ваша преценка изтупайте или проветрете външните си дрехи.

Изхвърлете всичко старо и застояло – вестници, списания, дрехи, вещи и т.н. Освен че ще освободите повече място и няма да се затормозявате с излишни вещи, ще почистите по-успешно и ще унищожите "гнездата", в които се събират микроби и прах.

Когато домът ви се поддържа подреден, е много по-лесно да бъде почистван. Не оставяйте цялата домакинска работа за последния момент и определено не се ограничавайте с едно единствено чистене веднъж в седмицата.

Спалните трябва да чисти и добре проветрени, поради факта, че спите там.

Поддържайте чисти и самите помещения, където държите почистващите препарати. Именно тези места често биват игнорирани и там може да се образува мухъл, да се събира прах и т.н.

Сменяйте по-често пердетата и почиствайте редовно щорите. Там най-лесно се натрупва мръсотия и лесно се разпространява из цялата къща, особено сега, когато времето е по-топло и прозорците биват по-често отваряни.

За смяната на възглавницата вече сме ви писали. Именно тя може да е причината за алергията ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти