Какво ви държи будни нощем

Какво ви държи будни нощем
Снимка: netinfo

Много хора се оплакват от проблеми със съня. Често за тях има различни причини - хронична болка, притеснения от ежедневието и др. Ето няколко от най-честите причинители на безсъние, които могат да ви тормозят през нощта.

Стрес и психическо натоварване
Това са сред най-честите гонители на здравия сън. Проблеми в работата, притеснения за пари, депресия, стрес и психическо изтощение са сред причинителите на инсомния. За да се преборите с тях е нужно време. Спортът, медитацията, пълноценната почивка и ненатоварването на мозъка с излишни мисли и притеснения могат да помогнат за справянето с този проблем.

Хъркането
Най-често това е хъркането на партньора, което не ви оставя да заспите. Решението може би се крие в по-удобни и анатомични матраци и възглавници, отпушване на носа при настинка, а понякога просто смяна на позата може да помогне. Ако проблемът е по-сериозен, е добре да потърсите помощ от специалист.

Работа на смени
Ако сте от хората, на които често им се налага да работят през нощта, е много вероятно да имате проблеми със съня. Биологичният часовник се обръща и обърква, което прави трудно заспиването вечер. Хората, които страдат от подобен проблем са наясно, че колкото и да спят през деня, нищо не може да замести хубавият сън през нощта.

Хормонален дисбаланс
Менструация, менопауза или бременност са чести причини за безсъние при дамите. Болки в корема или кръста, горещи вълни, чувствителни гърди и подобни се случва да не позволяват на жените да заспят дълбок сън. Хормоналният дисбаланс по време на овулация, цикъл или бременност е също така и причина за по-ярки сънища вечер.

Лекарства
Не е изключено проблемите със съня да се дължат и на конкретен медикамент, който приемате. Ако се усъмните в нещо такова, задължително попитайте лекуващия ви лекар. Все пак не е препоръчителна редовната употреба на сънотворни за решение на проблемите съ съня.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти