Да работим прави!

Да работим прави!
Снимка: Thinkstock

Интересна нова тенденция се наблюдава при работещите на компютър.

Според различни проучвания, ако работите на крак, тоест изправени пред компютъра, ще бъдете по-съсредоточени и продуктивни, а и ще избегнете болките в кръста.

На пръв поглед това не звучи като особено добра идея, но щом като компании като "Гугъл" и "Фейсбук", които са известни с добрата си грижа за служителите си, го предлагат като опция, значи има и нещо добро в този метод.

Хора, които са го пробвали, споделят, че по този начин се съсредоточават по-добре и вършат по-бързо работата си. Когато приключат със задачите, се отпускат удобно на стол или кресло и почиват.

Освен това проучване на американския колеж по кардиология показва, че хората, които по-често стоят изправени, се оплакват доста по-малко от проблеми със сърцето.

Служителите, които са изпробвали тази техника, споделят, че неочаквано за тях самите, им е допаднало. Някои казват, че успяват да се концентрират по-лесно и постоянно мърдат краката си, които им помага да не се схващат.

Идеята на този метод обаче е винаги да имате алтернативата да седнете, а не да сте принудени да стоите прави по цял ден и да изнемогвате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти