Да избегнем грешните цветове

Цветно ми е на душата
Снимка: Thinkstock

Вече споделихме кои са най-подходящите нюанси за всяка стая в нашия дом, а сега идва ред и на продължението, което пък включва и неуместните багри. Разбира се, в интериорните идеи всичко се пречупва през призмата на индивидуалния вкус, но нека разберем какво повеляват традициите във вътрешния дизайн, цитирани от американския сайт "Sheknows.com".

За кухнята
Помещението, където най често се храним, не бива да се боядисва в зелено и синьо, защото те потискат апетита, но по-земните тонове като бледокафяво, лимоненожълто и прасковения нюанс на оранжевото пасват именно за тази част на дома, придавайки й повече топлина и уютност.

За всекидневната
Съобразете цветовете в зависимост от големината на въпросната стая. Светлите цветове (като бежово, бяло, кремаво и млечножълто) оптически ще увеличат обема на пространството. Избягвайте яркото червено, което действа прекалено напрягащо, с изключение на бургундското.

За банята
Най-често прилаганите нюанси тук са бледосиньото и светлите нотки на зеленото, защото създават усещане за по-пълноценна релаксация. По-тъмните цветове не са за предпочитане, защото допълнително ще смалят и без това неголемите бани, които масово се проектират в българските жилища.

За спалнята
По-нежните багри на синьото, зеленото, кораловото и бежовото са добър и успокояващ избор за стаята у дома, където почивката и сънят са на почит. Не се спирайте на наситеното червено и яркото жълто, тъй като в повечето случаи същите дразнят сетивата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти