Брус Уилис се бори с престъпници; българската афера на Дуа Липа и още (Плейлистът на Edna #13)

Брус Уилис
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Втори шанс

Месец след като излезе новият сингъл на групата (припомнете си тук) Bon Jovi показват и благородната си страна с песен, записана в  заедно с хора на Инвиктус - благотворителната кауза на принц Хари, която позволява ветерани от войната да се състезават в параолимпийски стил. Парчето “Unbroken” е създадено за документалния филм “To Be of Service” от 2019 г., но посланието му е достатъчно подходящо и инициативата, организирана от херцога на Съсекс. Така бандата я записва отново в легендарните студия „Аби Роуд“ през февруари още преди отлагането на игрите тази година, а резултатът е величествен.

Българска афера

Дуа Липа се превърна в една от малкото музикални причини за радост по време на карантина с премиерата на втория си албум “Future Nostalgia”. Третият поред сингъл от него е “Break My Heart”, а той продължава денс поп линията на предишните два. Изненадата тук е друга – за клипа британската изпълнителка от албански произход се доверява на български екип! Видеото е снимано в киноцентър Бояна, където Дуа и компания записват заедно при минусови температури на открито.

На един екран разстояние

Карантината не спря новия сингъл на Pavel &Venci Venc’, придружен от клип, за който сама решава да се погрижи Саня Армутлиева. След като преди време дуото пуска нова песен, без да каже на продуцента си, сега Саня прави същата изненадата за двамата, като тайно с още 12 момичета на Virginia Records, сред които Михаела Маринова, 4Magic, Ева Пармакова, Дара и др., записват в домашни условия собствени видеа към „Ти си“. Идеята доста отива и на самия текст, а комбинацията от двете ще усмихне и вас.

КИНО

На живот и смърт

След „Игра на тронове“ Софи Търнър отбелязва участие в нов сериал. “Survive” е продукция на новата стрийминг платформа Quibi (съкратено от “quick bites” (или „бързи хапки”) с кратко съдържание, предназначена за мобилни телефони. Мини поредицата, чиято премиера е на 6 април, разказва за преживялата психична травма Джейн, която възнамерява да се самоубие по време на полет, но самолетна катастрофа възпрепятства плановете ѝ. Тя и Пол (Кори Хоукинс) се оказват единствените оцелели в покрита със сняг планина, където ще трябва да преборят обстоятелствата.

Между обичта и дълга

Малко градче в Масачузетс е разтърсено след убийство, за което е заподозрян 14-годишният Джейкъб Барбър (Джейдън Мартел). Това преобръща и света на неговия баща, уважан адвокат, който трябва да избира между своя дълг да служи на справедливостта, и обичта към сина си. В ролята на бащата е Крис Евънс („Капитан Америка“, „Вади ножовете“), а като негова съпруга и майка на Джейкъб ще видим Мишел Докъри („Имението Даунтън“, „Джентълмените“). Трилърът „Да защитаваш  Джейкъб“ е екранизация в 8 епизода по едноименния роман на Уилям Ландей, която започва от 24 април по Apple TV+.

Под обсада

Когато една нощ крадец е ранен по време на обир, неговият брат решава да проследи местен лекар и да го държи заложник заедно със семейството му у дома, докато не отдаде спешна помощ. В екшън трилъра “Survive The Night” с премиера през май Чад Майкъл Мъри е в ролята на медика, а Брус Уилис е неговият смел баща, който ще се опита да вземе нещата в свои ръце, надвивайки престъпниците зад четири стени и извън тях.

ОЩЕ

Дом от друга епоха

Домът на Дита фон Тийз в Лос Анджелис e нищо по-малко от това, което сме очаквали от Кралицата на бурлеската. Във видео за Architectural Digest танцьорката показва своята къща, пълна с винтидж мебели и антики, където обаче нито едно място не е особено удобно за сядане, признава Хедър Рене Суийт, каквото е истинското ѝ име. По еклектиката и препарираните животни си личи, че Дита изобщо не е минималист, що се отнася до интериорния дизайн, а на помещението ѝ с обувки може да завиди дори Кари Брадшоу.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти