Брус Уилис и Джейми Фокс спасяват света, Кейти Пери си връща усмивката и още (Плейлистът на Edna #26)

колаж
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Този път с усмивка

След като вече узнахме как ще се казва новият ѝ албум, Кейти Пери ни показа и видео с изпълнение към заглавната песен от него. В “Smile” тя пее за възвърнатата си усмивка след тежък период преди три години, за който призна наскоро (повече прочетете тук), а с дрехи и грим на клоун в клипа показва комичния си талант, който сме виждали и преди. Сега обаче Кейти го демонстрира в напреднала бременност и само можем да се възхищаваме на нейната енергия и усилена работа, която и пандемията не може да спре.

Разум и чувства

Тина Търнър отново е част от музикалните класации, а причината е новата денс версия на хита ѝ от 1984 г. “What’s Love Got to Do with It”. Ремиксът е дело на норвежкия диджей Kygo, който преди година съживи “Higher Love” от Уитни Хюстън (припомнете си тук). Във видеото актрисата Лора Хариър играе млада звезда, която взима правилното решение да се откаже от връзка, в която не е ценена достатъчно (нека репликата „Отрязах момчета, които са вредни за здравето ми“ остане с вас и след края на клипа).

Призрачна любов

Повече от година след последното му официално видео, „Днес е по-добре“ стана поредната песен на Орлин Павлов от албума „Още малко“, която получи клип. Интимно кинематографично усещане създава режисьорът Любомир Печев, както и изпълненията на Диляна Попова и самият певец, които са двойка пред камерата. Драматично звучащото парче разказва за белезите на една любов и възстановяването от тях.

КИНО

Спасявай трудно

Брус Уилис продължава да спасява света, този път като технологичния милиардер Донован Чалмърс, който трябва да предпази от грешните ръце опасно изобретение. За целта той наема експерта по сигурността Дерек Милър (Джеси Меткалф), който по пътя си ще се изправи срещу свой стар враг, а залогът става още по-голям след като терористична група отвлича дъщерята на Чалмърс. Дали партньорите ще се справят, можем да разберем след дигиталната премиера на “Hard Kill”, която е насрочена за края на август.

Супер хапче

“Project Power” е поредната обещаваща продукция на Netflix, която смесва екшън и научна фантастика. Сюжетът ни пренася в Ню Орлиънс, където се разпространява мистериозно хапче, отключващо в рамките на пет минути различни реакции при всеки осмелил се да го вземе…стига да оцелее след приема му. За да спрат заплахата за човечеството, Джоузеф Гордън-Левит като местен полицай, Джейми Фокс в ролята на бивш войник и Доминик Фишбек в образа на дилър обединяват сили, за да издирят създателите на това оръжие.

Историята продължава

Сериалът „Забравена“ се завръща за трети сезон, чиято премиера се състоя преди броени дни по Amazon Prime. В новите епизоди отново виждаме Стана Катик като агента на ФБР Емили Дърн, която трябваше да възстанови живота си, завръщайки се след шест години, през които е смятана за мъртва. Два сезона по-късно героинята е въвлечена в нов случай, който има връзка с нейния дом и заплашва живота на най-близките ѝ.

ОЩЕ

Нов вълнуващ прочит

Съвсем малко остана до 31 юли, когато Disney+ ще покаже продукцията “Black Is King”. Визуалният албум на Бионсе отбелязва годишнина от излизането на римейка на „Цар Лъв“ и се основава на песни от диска на звездата “The Gift” от 2019 г., вдъхновени от филма. Амбициозният проект с участието на изпълнителката пред и зад камера отправя съвременен поглед към уроците от класиката на Дисни и ги пресъздава пред новите поколения „млади крале и кралици в търсене на собствените си корони“, споделят от компанията.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти