Нов живот за стара песен на Уитни Хюстън, завръщането на Ангелите на Чарли и морската приказка на Графа и Белослава (Плейлистът на Edna #24)

Уитни Хюстън
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в новия Плейлист на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Нов живот

DJ Kygo връща гласа на Уитни Хюстън отново в музикалния ефир с ремикс на “Higher Love”. Оригиналната песен на Стив Уинууд е използвана за кавър от покойната певица, който излиза само като бонус трак в японското издание на албума ѝ от 1990 г. “I’m Your Baby Tonight”. След като представители на Уитни са се свързали с Kygo, днес хитът придобива ново звучене, което ще „пренесе музикалното ѝ наследство за младите поколения занапред“, казва се в официалното изявление.

Неоново продължение

“Coming In Hot” е втора глава от приключенията на Адам Ламбърт “Velvet” (кръстени на предстоящия албум на изпълнителя), които започнаха през май. Със същия седемдесетарски дух, малко повече фънк и бас, изпълнителят разказва за изкушението, на което не може да устои. А коя е мистериозната героиня в клипа, може би ще разберем от следващата част.

Сладко солено реге

Три години след предишното им съвместно парче „Сън“ Графа и Белослава направиха летен подарък със своето „Да“. В песента, която е част от новия албум на Влади Ампов „Страничен наблюдател“, се преплитат реге и фюжън, а текстът е дело и на двамата. Освен че видеото е заснето в красивото село Лозенец, влюбените в него са истинска двойка, която в действително се венча, благодарение на идеята на двамата изпълнители за клипа.

КИНО

Новите ангели

Още едно легендарно заглавие намира нов живот на големия екран тази година. „Ангелите на Чарли“ идва през ноември със свежо трио: дебютантката Ела Балинска, Кристен Стюарт (която познавате предимно заради „Здрач“ и е време да попълните пропуските) и Наоми Скот (принцеса Ясмин в новия „Аладин“). Елизабет Банкс като женския вариант на Босли (която също режисира, пише и продуцира филма) събира Джейн, Сабина и Елена, за да спасят революционна технология от грешните ръце. Заради усещането за истинска женска сила от трейлъра и песента, която записват Ариана Гранде, Майли Сайръс и Лана Дел Рей за филма, се надяваме да ни очаква нова класика.

Двама гении на война

Звезден състав ни очаква във „Война за светлина“, който разказва за конкуренцията от XIX в. между двете основни фигури, борещи се за надмощие в електричеството. Когато осъзнават, че гениалните им решения няма да са достатъчни, двамата започват да играят извън правилата, докато не се обяви победител. От едната страна на конфликта е Бенедикт Къмбърбач като Томас Едисън срещу Майкъл Шанън в ролята на Джордж Уестингхаус. Към тях се присъединяват още имена като Никалъс Хоулт („Х-Мен“, „Фаворитката“, „Толкин“), Том Холанд („Спайдърмен“) и др.

Опасно привличане

Рой Кортни е професионален измамник, който се запознава с вдовицата Бети Маклиш онлайн. Това, което той търси обаче, не е обич, а нейните 3 милиона долара. Докато тя започва да се привързва все повече към него, мошеникът също не остава безразличен, а това никога не е добре за професионалиста. Сюжетът на трилъра „Добрият лъжец“ сме чували и преди, но ще очакваме заради участието на Хелън Мирън и Иън МакКелън в главните роли.

ОЩЕ

Когато животът имитира изкуство

Ако и вие като малки сте си мечтали да живеете в някой минал век, сигурно ще ви се прииска тогава да сте срещнали Зак Маклауд Пинсънт. Той е англичанин на 25, който признава, че от 14-годишен не облича никакви съвременни дрехи и не се притеснява да носи дрехи в стила на Викторианската епоха. Наречете това търсене на внимание, но Зак е ходеща реклама на собствения си бизнес с шиене на исторически костюми, а изглежда и щастлив човек, отдаден докрай на своя занаят.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти