Боян Петров - един човек, голям като връх

Боян Петров - един човек, голям като връх
Снимка: netinfo

Вяра Иванова

Историята познава хиляди истории за воля, за храброст и смелост. Историята разказва и за много примери за силата на човешкия дух, за борбата за оцеляване, за нещата, които можеш да сториш, когато стигнеш предела.

Но какво се случва, когато животът ти се е стекъл така, че си стигал предела множество пъти? Как продължаваш да се бориш, макар и съдбата да ти подхвърля все тежки карти? Ето тук започва да разказва Боян Петров.

Един българин, който всъщност никога не е определял живота си като тежък. Човек, гледащ на изпитанията като на част от играта. Боян, който винаги минава на следващото ниво. Боян, който оцелява.

Всички знаем, че той е в неизвестност от няколко дни. Докато стоим в уюта на домовете си, той е някъде под онези високи върхове, които не можем да изкачим и в най-смелите си мечти. Никой не може да предполага със сигурност къде точно се намира, как се чувства, добре ли е, колко сили му остават.

Но едно е пределно ясно за всички - Боян Петров не се предава. Той просто не се предава. И макар и някъде, много далеч от тук, заобиколен от снегове и ледове, той изпраща към нас част от своята воля и позитивна енергия. Как съм сигурна в това ли? Защото нито един човек, коментиращ изчезването му в последните дни, нито един единствен, не звучеше отчаян, не изглеждаше предал се, не го отписваше. Защото Боян е именно това - пример за борбеност, който всички ние сме длъжни да следваме, особено в такива ситуации.

Боян ни е научил добре, всички нас. Защото всички сме убедени, че той ще се справи. И никой не губи надежда нито за миг, защото докато слънцето продължава да изгрява и да озарява онези далечни върхове, има шанс Боян да бъде някъде там, жив и здрав, просто чакащ поредната (житейска) буря да отмине.

Снимка: netinfo

Той е покорил 10-те най-високи върха в света. Преборил е рака два пъти. Ежедневно се бори и с диабета. Оцелява и след ужасяваща катастрофа преди време. Но самият той казва следното:

Жив си, когато не се отказваш! Алпинизмът ме учи, че всяко следващо стъпало е предпоследно. След всеки изкачен връх те чака следващ. След всяко осъществено предизвикателство те чака ново.

Боян Петров със сигурност е изложен пред голямо предизвикателство в момента, но върховете, които го чакат са още много. Ето защо ни остава да кажем само едно нещо - Бояне, не се отказвай! Ние сме с теб!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти