"Абсурдни времена" от първо лице

Корицата на изданието
Снимка: Ивелина Чолакова

"Абсурдни времена" е книга за любовта или казано иначе - за поетичен диалог между Него и Нея.

Този диалог се води от авторите Добромир Банев и Маргарита Петкова.

Edna.bg веднъж вече ви е споменавала за съвместния проект между двамата, който цели да се разгледа любовта във всичките ѝ аспекти – нежност, невъзможност, скандалност, гняв, смиреност. 

Ето какво казва самият Добромир Банев няколко месеца по-късно за "Абсурдни времена":

Не е абсурдно, че само за четири месеца съвместната ни поетична книга с Маргарита Петкова счупи всякакви рекорди по продажби в този жанр. Щеше да бъде абсурд, ако не се беше случило така.

Това е нашата книга за любовта. За готовността да раздаваш любов. И да я получаваш. Съществуването ни е безсмислено без да вярваме в нея. Всяка секунда, прекарана в писане с Маргарита, за мен си струва вдишването и издишането.

Тя е силна жена. Освен че е поетеса, тя и извън думите познава различните състояния на любов. Чувствам я като астрален близнак. Когато споделяме чувства, ние сме Ин и Ян. Скандалите са част от намерението да останем заедно. Замеряме се с думи, понеже това е типично за "картотекираните" влюбени.

Имаме си собствен психодиспансер, в който крещим, мълчим или просто се обичаме. Аз завися от зелените ѝ очи, тя пък зависи от моите. Когато пишем, не е нужно да седим един срещу друг. Ние непрекъснато сме неразделни. Достатъчно е само да спуснем клепачи.

Благодаря на всички наши читатели от страната и от всички краища на света, които превърнаха "Абсурдни времена" в свое настолно четиво. За много хора тази книга станат повод за запознанство, на други заздрави връзките, а на трети подейства като лек – върнаха си вярата, че могат да бъдат желани и че в това няма нищо страшно.

Защото най-естественото нещо на света е да изпитваш любов.

От няколко дни по книжарниците е четвъртото издание на "Абсурдни времена". За всички, които не спират да искат да пишем още и още:

Очаквайте втория том на книгата за Деня на влюбените.

Той идва съвсем скоро.

А дотогава не спирайте да обичате. Както обичам да казвам, красотата ще спаси света, но любовта ще го превърне в по-красиво място.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти