А ти кой си: арт провокация в метрото

А ти кой си: арт провокация в метрото
Снимка: netinfo

Иновативен проект на художникът Гроника Кавафян провокира зрителя да открие звяра или гальовния хищник у себе си чрез символиката на три  платна, в които чрез психологична игра авторката е вплела животинското и човешкото.

Уникалният проект “Открий себе си” ще бъде представен на 31 декември 2018 г. в метростанция „Лъвов мост“ в София и ще покаже три различни вариации на човешката същност в проекция на вечния ни стремеж да разгадаем самите себе си.

Трите платна ще бъдат изложени в метрополитена до 14 януари и ще разкрият пред широката публика отговора, който самата авторка дава на въпроса  – „А ти кой си?“.

Снимка: netinfo

Художникът провокира зрителя да участва в своеобразен експеримент, като го провокира да назове животните, които вижда при спонтанната си реакция от срещата с творбите.

Снимка: netinfo

Символиката в творбите на Гроника Кавафян илюстрира най-ярките човешки качества и ценности - лоялност, преданост, стремеж към свобода, храброст, бързина, благородство – показани в образитте на куче, кон и орел.

Гроника Кавафян има 5 самостоятелни изложби зад гърба си и активно участва в множество различни арт проекти.  Последният - „Открий себе си“ е разработен в партньорство с Моушън Артс. Идеята е чрез изкуството да се обогати и оцвети сивата градска среда и да накара пътуващите с метрото столичани да вдигнат глава от мобилните си устройства и да открият посланието, заложено в творбите на художничката.

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти